Manifest Colectiv. Mesajul "Strazii" pentru autoritati: "Imunitate la dezastre, nu imunitatate politica"

Dată publicare: 13-11-2015 09:39
Dată actualizare: 16-11-2015 07:04


Colectiv

La doua saptamani de la cea mai mare tragedie care a lovit Romania dupa '89, ecourile dezastrului inca se mai aud prin vocea celor care cer respect, protectie si corectitudine din partea unui stat care s-a jucat pana acum cu vietile lor.

Un clip publicat pe YouTube prezinta cele mai puternice mesaje lansate de cei iesiti in strada dupa incendiul de la Colectiv, revoltati de neregulile care au dus la producerea tragediei si care au iesit la iveala abia dupa aceea.

"Sa ne amintim de ce trebuie sa iesim in strada. Sa nu ne lasam dezbinati, mintiti, distrasi, deznadajduiti. Sa nu uitam nicio clipa de cei de la #Colectiv. Sa ramanem solidari pana cand victimele vor renaste printr-o Romanie asa cum ne-o dorim", este mesajul transmis de cei care au pus piciorul in prag, spunand ferm "Ne-am saturat".

"De ce suntem aici? Pentru ca pe 30 octombrie niste tineri au mers la un concert si nu s-au mai intors niciodata"

"Din cauza unui sistem in care autorizatiile albe se dau pe bani negri"

"Vrem sa tragem la raspundere incompetentii, nu sa ne lovim de ziduri de hartii"

"Vrem sa avem cu totii imunitate la dezastre, nu sa aiba ei imunitate politica"

"Vrem ca vietile celor de la Colectiv sa insemne ceva"

Vineri se implinesc doua saptamani de la incendiul din Colectiv si cele mai sumbre previziuni ale medicilor s-au adeverit. Bilantul tragediei a ajuns la 54 de morti. Asadar, in ultimele 10 zile, s-au stins la fel de multi tineri ca in prima noapte.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO