Mama şi bunicii Luizei Melencu, prezenți la festivitatea de deschidere a noului an. Mesajul lor

Ultima actualizare: 09-09-2019 16:05

Mama şi bunicii Luizei Melencu, fata de 18 ani care a dispărut în luna aprilie şi despre care Gheorghe Dincă a spus că ar fi omorât-o, au participat, luni, la festivitatea de deschidere a noului an la Colegiul Tehnic "C. D Neniţescu" din Craiova.

Luiza ar fi trebuit să înceapă şcoala în clasa a XII-a.

Cazul Luizei a fost menţionat în cadrul festivităţii atât de colegi, profesori, de mama şi bunicul său, cât şi de directorul Colegiului Tehnic "C. D Neniţescu", Carmen Daşoveanu, care le-a cerut tuturor să se roage la Dumnezeu, pentru că El are puterea de a aduce lumină în această lume.

"Deschiderea unui nou an de învăţământ este un moment încărcat de emoţii profunde, de speranţe şi de bucurie, pentru că după o bine meritată vacanţă sunetul cristalin al clopoţelului se aude din nou. Este un nou început şi începutul reprezintă speranţă, încredere şi optimism. Aş dori ca pentru câteva momente gândurile noastre să se îndrepte către Luiza Melencu, eleva şcolii noastre dispărută încă din aprilie 2019. Şi aceste gânduri să se ridice la cer, la Dumnezeu, căci El are puterea de a îndrepta lucrurile, de a aduce lumină în această lume. Sper că totul va fi bine, că Luiza va fi găsită, căci noi ne dorim din suflet acest lucru. Vă mulţumesc pentru orice gând bun pe care îl trimiteţi către ea", a spus Carmen Daşoveanu.

"Nimeni nu vrea să ne dea un răspuns despre Luiza. De ştiut se ştie, dar nu vor să dea răspuns. Luiza voia să ia Bacul şi să dea şi la facultate", a spus mama Luizei Melencu.

Bunicul Luizei Melencu a afirmat că pentru vara aceasta fata îşi propusese să îşi ia permis de conducere auto şi să îşi cumpere "şi o maşinuţă" şi a acuzat autorităţile că nu şi-au făcut datoria, motiv pentru trebuie să plătească cu puşcărie.

"Dar aceşti nemernici care nu şi-au făcut datoria trebuie să plătească cu puşcărie. Sunt oameni implicaţi din toate instituţiile statului şi cei care sunt vinovaţi trebuie să plătească. Nu aveau niciun drept aceşti nemernici să îi facă Luizei acest lucru josnic. Îi rog pe toţi elevii, toţi studenţii să se unească, să fie uniţi împotriva acestor oameni corupţi. În Parlament sunt oameni mai slab pregătiţi decât ei, care au avioane, maşini, bani, tot ce le trebuie şi nu ştim ce nu le mai ajunge. Uniţi-vă, dragi tineri, că numai aşa îi puteţi învinge. Voi sunteţi prezentul, voi sunteţi viitorul şi dacă nu luptaţi, nu veţi câştiga şi în continuare aceşti nemernici ne vor tăvăli şi îşi vor bate joc de noi", a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu.

Diriginta Luizei Melencu, Mihaela Păun, a spus că aceasta era şefa clasei, toţi colegii o iubeau şi reuşea să îi adune pe toţi. Profesoara a mai afirmat că în clasa IX-a, când a venit la şcoală, Luiza venise din Italia, era timidă, se temea că nu se va integra şi a locuit la cămin, însă s-a adaptat imediat şcolii din România.

"Era colega noastră, era şefa clasei, ne strângea pe toţi...ne pare extrem de rău, am plâns, ne uităm la televizor să vedem dacă aflăm ceva despre ea şi sperăm că o să apară printre noi, pentru că o aşteptăm cu drag. Era cea mai veselă din clasă", a spus unul dintre colegii Luizei.

Anul acesta, Luiza este trecută în catalog, dar pentru că mai are teze de dat şi nu i s-a încheiat situaţia şcolară de anul trecut, ea figurează în clasa a XI-a.

Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Dispariţia fetei a fost anchetată de DIICOT care a reunit dosarul cu cel al Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, dispărută pe 24 iulie, care a sunat pe 25 iulie la 112 solicitând ajutor deoarece a fost sechestrată, bătută şi violată. În cauză a fost inculpat Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani, din Caracal.

În cadrul anchetei, Gheorghe Dincă ar fi recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12,00, atunci când ar fi surprins-o cu telefonul în mână şi ulterior i-ar fi incinerat corpul, iar cu privire la cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, procurorii au stabilit că există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni.

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a afirmat pe 27 august că nu poate fi exclusă varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă, având în vedere că rezultatele testelor ADN în cazul acesteia nu au fost concludente.

Întrebat dacă exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă, Bănilă a răspuns: "Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente şi de aceea, la momentul acesta, nu putem exclude nicio variantă".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO