Mai mulți sportivi sosiţi la Sibiu pentru o competiţie internaţională de ciclism au căzut pradă hoților

Ultima actualizare: 22-07-2020 18:36

Noapte cu peripeţii pentru 8 sportivi din mai multe ţări sosiţi la Sibiu pentru o competiţie internaţională de ciclism.

Tinerii cazaţi la marginea oraşului Cisnădie au observat în mijlocul nopţii cum bicicletele lor foarte scumpe sunt târâte de hoţi către o maşină.

Bărbaţii i-au fugărit pe infractori şi grăbiţi să-şi piardă urma, aceştia au abandonat prada. Poliţia i-a prins în scurtă vreme pe suspecţi cu ajutorul unui câine de urmă.

Era ora 3 din noapte, când unul dintre sportivi a auzit zgmotul bicicletelor trase pe pavajul din curtea pensiunii. Buimac, a alergat pe scări după hoţi şi a dat alarma.

Victor Filutas, ciclist: "Am strigat la toată lumea, ne fură bicicletele! Ne fură bicicletele! Am alergat în urma hoţilor, în picioarele goale, doar în pijama".

Emanuel Onesti, ciclist: "Părea un coşmar, ne-am trezit într-o secundă, am alergat pe scări, bicicletele dispăruseră, i-am alertat şi pe ceilalţi colegi, s-au trezit cu toţii, am alergat bezmetici prin livadă, toată lumea striga".

Miza era importantă: fiecare dintre aceste bibiclete costa între 2 şi 4 mii de euro. Când şi-au dat seama că vor fi prinşi, hoţii au abandonat bicicletele grămadă în iarbă şi au fugit, lăsând în urmă şi o maşină fără numere de înmatriculare. Cicliştii cred acum că infractorii i-au urmărit chiar din timpul zilei.

Raul Sinza, ciclist: ”Înainte cu o zi la antrenament mie mi s-a părut ceva suspect pentru că am fost urmăriţi de un audi, a intrat după noi în pensiune, deşi eram doar noi cazaţi aici, a făcut câteva poze şi a ieşit".

Un câine de urmă i-a condus pe poliţişti direct la cei doi suspecţi acasă. Indivizii de 25, respectiv 27 de ani, şi-au recunoscut în cele din urmă fapta şi, de această dată, au fost iertaţi. Unul dintre ei este recidivist.

Ciclist: "Din păcate ştim care sunt procedurile în Roamnia, noi abia am revenit în competiţii după acesta perioadă şi mi-ar fi fost foarte dificil să fac toate procedurile, să merg la poliție să dau declaraţii, să mă judec cu făptaşul, mi-e aproape imposibil".

În ciuda sperieturii grozave, sportivii spun că nu este prima dată când au de-a face cu hoţii de biciclete.

"Ceea ce s-a întâmplat, am mai păţit şi în Olanda. Acum câţiva ani ne-au fost furate biciclete în valoare de 100.000 de euro, eram cu o altă echipă".

Cei doi bărbaţi care au încercat să fure bicicletele nu vor fi traşi la răspundere pentru că sportivii şi-au retras plângerea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO