Doi dezvoltatori imobiliari din Braşov au distrus un deal ca să construiască un ansamblu rezidenţial

Ultima actualizare: 22-07-2020 18:34

Doi dezvoltatori imobiliari din Braşov sunt trimişi în judecată, după ce au distrus un deal din Şchei ca să construiască acolo un ansamblu rezidenţial.

Săpăturile făcute fără niciun aviz sau autorizaţie au şubrezit terenul şi au schimbat complet aspectul reliefului, astfel că procurorii cer judecătorilor să-i oblige pe vinovaţi să refacă dealul şi să-l acopere cu vegetaţie.

Peisajul mirific al cartierului Şchei din Braşov s-a schimbat complet când un o companie a decis să construiască acolo "American Dream" - un ansamblu rezidenţial de lux cu o panoramă superbă.

Un drum lat şi şerpuit a fost săpat în deal, vegetaţia a fost distrusă şi munţi de pământ au fost mutaţi din loc fără nicio autorizaţie şi fără studii geologice. Procurorii spun că asta a dus la şubrezirea dealului şi la schimbarea completă a reliefului iar locuitorii caselor din vale au fost puşi în pericol.

La fiecare ploaie, străzile şi curţile se umplu de aluviunile aduse de la săpaturi. Oamenii s-au revoltat iar primăria a făcut plângere penală.

Procurorii i-au trimis azi în judecată pe cei doi reprezentanţi ai companiei şi cer judecătorilor să îi oblige să readucă dealul la forma lui iniţială.

În plus, pentru încălcarea legii, investitorii imobiliari risca şi închisoarea între 3 luni şi un an, pe lângă amendă. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO