Mai multe femei insarcinate din tara au avut nevoie de ajutor. Cadrele medicale au ajuns la ele cu senilatele

18-01-2016 16:27


Ninsorile si viscolul s-au mai potolit, insa in tot sudul si estul tarii sunt in continuare probleme. Oamenii care au cerut ajutor au fost scosi la liman doar cu senilatele.

Cele mai alarmante situatii au fost in Constanta si Vaslui, unde echipajele au fost solicitate de gravide carora le venise sorocul. Dintr-o localitate izolata din Galati, o femeie insarcinata nu a putut fi salvata decat cu elicopterul.

La Galati, o tanara insarcinata, din comuna Schela, localitate inconjurata de nameti, a asteptat de dimineata ajutorul medicilor. A simtit ca ii vine sorocul si a chemat imediat un medic.

Femeia, aflata la a treia nastere, a fost supravegheata de moasa din localitate. In cele din urma, in ajutorul ei a fost trimis un elicopter SMURD.

Acelasi elicopter a plecat apoi catre satul Negrea, tot din Galati, de unde a preluat o alta tanara mamica, in varsta de 19 ani. Tanara a ajuns cu bine la Spitalul judetean de Urgenta din oras.

Duminica noaptea insa, echipajele medicale au avut misiuni mult mai dificile. Pe un asemenea viscol, un echipaj de la Ambulanta Vaslui, s-a chinuit mai bine de doua ore sa ajunga la o gravida, in varsta de 26 de ani, din localitatea Vuticani.

In Rosiesti salvarea n-a mai putut inainta, desi avea in fata un utilaj de deszapezire. In conditii extreme de iarna, medicii si-au continuat drumul cu un vehicul cu senile.

Cand au ajuns, in sfarsit, la gravida, aceasta nascuse, la dispensarul din localitate. Din pacate, bebelusul, nascut prematur la 7 luni, nu a supravietuit. Mama, care mai are doi copii acasa, se mai confruntase cu o nastere cu probleme, soldata cu moartea pruncului.

Pentru echipajul de la ambulanta, la intoarcere, a urmat inca o calatorie de cosmar, prin nameti. Pacienta care solicitase ajutor a fost transportata in cele din urma la Spitalul din Vaslui, iar medicii spun ca starea ei e stabila.

Si in judetul Constanta, o gravida de 21 de ani, din satul Almalau, a avut nevoie de ajutor. Troienele formate pe sosea au impiedicat insa ambulanta sa razbata pana la ea. Asa ca un vehicul cu senile a transportat-o, de acasa, la cel mai apropiat spital, in Bulgaria, la Silistra.

Tags: zapada, viscol, gravide,

VIDEO PROTVPLUS.RO