Scandal la intrarea pe A2, dinspre Bucuresti. Solutia politiei pentru soferii carora li s-a promis ca drumul este deschis

Ultimul update: Joi 21 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Luni 18 Ianuarie 2016 13:48
Categorie: Actualitate

S-a lasat cu scandal la intrarea dinspre Bucuresti, pe Autostrada Soarelui, care a fost cand deschisa, cand inchisa, spre disperarea sutelor de soferi.

Oamenii si-au pierdut rabdarea, cand au inteles cat de greu o sa fie sa ajunga luni in judetul Constanta, sau in partea de sud a Moldovei. Cel mai tare i-a iritat faptul ca autoritatile au anuntat ca soseaua de viteza, a fost redata traficului. In realitate, nu era deloc asa.

Oficial CNADNR a comunicat inca de dimineata de la 7 ca Autostrada Soarelui este redeschisa circulatiei. Realitatea in teren era cu totul alta. Echipajele Politiei Rutiere a refuzat accesul in zona, cata vreme portiuni intregi din autostrada erau inca acoperite de zapada.'' Autoritatile au anuntat in jurul orei 18:30 ca circulatia a fost reluata pe Autostrada A2, sectorul Bucuresti – Lehliu, in ambele sensuri, cu precizarea ca traficul se desfasoara controlat, cu echipaje de politie care insotesc coloanele de autovehicule. Este in continuare inchis tronsonul Lehliu – Fetesti al acestei autostrazi.

Corespondentul ProTV Ovidiu Oanta a reusit sa ajunga pe A2 pana la Lehliu gratie Politiei Rutiere.

Fiindca soferii erau nemultumiti ca anuntul privind deschiderea autostrazii s-a dovedit fals, cei de la Politia Rutiera, care initial i-au oprit pe soferi sa intre pe A2, au format apoi coloane in care masinile sa avanseze pana la Lehliu.

Regulile pe care trebuie sa le respecte cei care se aventureaza pe sosele in aceste ore. De ce trebuie deschis geamul masinii

Desi s-ar fi lucrat toata noaptea la deszpezire, dupa cum au declarat autoritatile, zapada viscolita de pe camp continua sa ajunga pe sosea, iar riscul de accidente este destul de mare, spun politistii. Asa ca agentii de la Rutiera au format convoaie de 100-150 de masini pana la 3,5 tone care sa plece grupate catre Lehliu. Aici, insa, situatia s-a repetat: sute de masini stau in coloana, asteptand ca drumarii sa deblocheze portiunile de drum acoperite de troiene.

In jurul pranzului s-a format un convoi, avand in fata o freza speciala, care incearca sa deschida drumul pana la Drajna. Ce se va intampla insa de acolo, nu se stie.

Pe A2, intre Capitala si lehliu, era o singura masina de deszapezire, relateaza corespondetul ProTV Ovidiu Oanta – iar aceasta autospeciala avea lama prea sus. O a doua freza era la kilometrul 50, unde lucra la deszapezirea unei benzinarii, insa atunci cand a fost luat la intrebari, soferul a luat-o la goana. Pe traseu ar fi trebuit sa fie, potrivit afirmatiilor autoritatilor, zeci de autospeciale care sa curate drumul.
 

STAREA DRUMURILOR. Circulatia este inchisa pe 11 drumuri nationale, iar ceata ingreuneaza traficul pe A1, A2 si A3

STAREA DRUMURILOR. Circulatia este inchisa pe 11 drumuri nationale, iar ceata ingreuneaza traficul pe A1, A2 si A3

emil boc simona halep

Boc după ce a fost îmbrăţişat de Halep: Cămaşa asta nu o mai schimb niciodată şi nu o mai spăl

Accident pe A1, cu un mort și 4 răniți. Tinerii se duceau la un concurs automobilistic

Mihai Şora: Copiii din „experimentul lalelelor“ nu vor fi oameni liberi

Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Fum la unul dintre motoare. Reacția Blue Air

Blocurile de locuințe vor trebui dotate cu spații de colectare selectivă a deșeurilor

Preot din Cluj, găsit mort într-o fântână adâncă de 10 metri. O anchetă a fost deschisă

accident

Coloană de 5 kilometri pe autostrada Timişoara-Arad, după un accident: un mort și 4 răniți

Pedeapsa primită de un tată din Iași, după ce fiica lui a reclamat la poliție că o bate

România şi Bulgaria, cele mai slabe sisteme feroviare din Europa

Amenda pe care o riscă asociațiile de proprietari din Oradea dacă nu curăță spațiile verzi

Detaliul la care trebuie să fim atenți înainte de a cumpăra o locuință în fază de proiect

Premii internaționale pentru copiii României, pregătiți de doi soți pasionați de taekwondo