Lux pentru veverite, gropi pentru localnici. Primaria Bistrita cheltuie pe o casuta de lemn cat pentru o masina second-hand

03-02-2016 07:39

Din categoria celor mai scumpe idei ale autoritatilor locale va prezentam casuta pentru veverite, care costa aproximativ 5000 de euro.

Primaria orasului Bistrita vrea sa cumpere aceasta casuta de lux pentru simpaticele animale dupa ce a mai dat banii pe decoratiuni cu struti colorati si mere uriase.

Si mai are in plan sa dea 170.000 de euro pe un sistem audio-video pentru sala de sedinte. Locuitorii sunt revoltati, pentru ca si-ar dori mai degraba asfaltarea zecilor de strazi pline de gropi.

Pentru ca in acest moment in parcul central din Bistrita pot fi zarite doar cateva veverite, consilierii s-au gandit sa invioreze locul si sa le construiasca dragalaselor mamifere o casuta pentru a le ajuta sa se inmulteasca. Investitia costa aproape 5000 de euro. Dar orasul are alte nevoi, sustin localnicii.

Fiecare familie care locuieste intr-un bloc de nefamilisti din oras a platit pentru locuinta sa aproximativ 5000 de euro, adica tot atat cat va costa si casuta veveritelor din parcul municipal.

Marius Balan, ecologist: "4600 de euro, pretul unei masini second hand, mi se pare cinic, parca Bistrita si-a rezolvat toate problemele."

Localnic: "Atatia bani pentru ce? O casuta de veverite?"

Deocamdata, alesii nu stiu cum va arata casuta in care simpaticele veverite se vor...imperechea.

Ovidiu Cretu, primar Bistrita: "Dorim sa aducem cateva perechi, 2,3 intr-o voliera odata pentru deliciul copiilor si apoi sa se inmulteasca si sa populam parcul."

Localnica: "Daca pentru pensionari nu au bani, au pentru veverite?"

In urma cu 2 ani, primaria a mai cumparat 10 mere gigantice si 10 struti decorativi care stau prin tot orasul si care au costat aproape 17.000 de euro.

Asta in timp ce multe strazi arata ca dupa bombardament. In planurile primariei Bistrita se afla si achizitionarea unui sistem audio-video, pentru sala de sedinte, care va costa 170.000 de euro.


VIDEO PROTVPLUS.RO