Orban: Guvernul pregătește un act normativ pentru garantarea de credite companiilor mari, la fel ca în cazul IMM-urilor

30-04-2020 16:53


Guvernul ia în calcul rechiziţionarea de stocuri de cereale

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, în ședința de Guvern, pregătirea unui act normativ care va garanta credite pentru companiile mari, la fel ca cele acordate IMM-urilor, în contextul crizei Covid-19.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunţat că va fi aprobată alocarea unei sume importante pentru o donaţie către Republica Moldova, constând în materiale şi echipamente sanitare necesare bătăliei anti-Covid.

Declarații LIVE TEXT ale premierului Ludovic Orban:

România va dona Republicii Moldova echipamente de protecție în lupta pentru Covid-10

 

- Încep prin a saluta faptul că, după nici 6 luni de guvernare, ne-am îndeplinit angajamentul în ceea ce privește semnarea contractelor de finanțare pentru spitalele regionale. După Iași și Cluj, iată că s-a semnat și contractului de finanțare pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Craiova.

- Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va cuprinde un complex de construcții cu 7 nivele, va avea un număr total de 807 paturi.

- Astăzi, am fost la Iași, unde am fost alături de o entuziastă echipă de cadre medicale, medici, asistente, care au plecat în mod voluntar într-o misiune de ajutorare a fraților de peste Prut. Vor lucra în orașele Chișinău, Cahul și Bălți, pentru a trata pacienții din R. Moldova și pentru a susține sistemul de sănătate. 

- Aici, ne-am angajat că adoptăm HG pentru alocarea sumei pentru a face donația către R. Moldova.

Raluca Turcan: Se află pe ordinea de zi acest act normativ pentru donația pentru Republcia Moldova

- Orban: Săptămâna viitoare ar fi bine să le transmitem echipamentele de protecție de care este nevoie în R. Moldova.

Act normativ cu garantarea creditelor pentru companiile mari

 

- Am stabilit că, pe lângă formele de sprijin pentru IMM-uri, pregătim un act normativ pentru a acorda produse similare către companiile mari. Trebuie să fie un produs oarecum similar de garantare a creditelor pentru investiții.

Florin Cîțu: Produsul va fi aprobat marți, cel mai târziu. Îl vom face public joi și apoi vom aloca și fonduri suplimentare, va trebuie să găsim și fonduri suplimentare pentru acest produs. Suma pentru Republica Moldova va fi alocată din fondul de rezervă.

Măsuri de susținere pentru persoanele vulnerabile

 

- Referitor la măsura de decontare a cheltuielilor efectuate de primării pentru susținerea persoanelor vulnerabile aflate în izolare la domiciliu...

Secretar de stat: A fost finalizat Ordinul și este trimis la Monitorul oficial și apare astăzi. Mecanismul va fi demarat începând de săptămâna viitoare.

- Rog fiecare ministru să trimită forma finală privitor la măsurile sectoriale care au fost luate, pentru a putea finaliza informarea solicitată de Parlament. Mai sunt câteva retușuri care trebuie făcute.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO