Ludovic Orban: Lucrările la Autostrada de Centură vor începe în maxim două luni

Ultima actualizare: 29-10-2020 14:54
centura capitalei
Pro TV

Lucrările la tronsonul doi la Autostrada de Centură a Bucureștiului vor începe până la sfârșitul anului, după ce joi a fost emisă autorizația, a spus premierul Ludovic Orban.

Sunt 17 kilometri de șosea în regim de autostradă, pe centura de sud, pentru care joi a fost semnat și ordinul de începere al lucrărilor, a mai spus premierul, prezent la ceremonia de investire a primarului general, Nicușor Dan.

Prezenţa mea aici e şi o garanţie a faptului că în calitate de premier voi sprijini toate proiectele iniţiate de primarul general alea Nicuşor Dan. Mai mult decât atât vom duce la bun sfârşit proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar care de fapt generează beneficii pentru Bucureşti. Chiar astăzi s-a emis autorizaţia şi ordinul de începere a lucrărilor pe toţi cei 17 kilometri de pe tronsonul 2 de pe autostrada de Centură a Municipiului Bucureşti. Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să înceapă lucrările pe toate cele trei tronsoane de autostradă de Centură a Bucureştiului din zona de Sud, astfel încât într-un timp cât mai scurt să reuşim construirea autostrăzii. Cred că Bucureştiul e singura Capitală din UE care nu are autostradă de Centură”, a afirmat Ludovic Orban, citat de news.ro.

278 de milioane de euro pentru refacerea a 106 kilometri din rețeaua de termoficare

Orban a mai spus că, printr-un memorandum aprobat miercuri seara de Guvern, Nicușor Dan va semna un contract de finanțare pentru reabilitarea a 106 kilometri din rețeaua primară de termoficare a Capitalei, în valoare de 278 de milioane de euro

„Pot să vă spun cu siguranţă că Primăria Capitalei şi primarul ales al Municipiului Bucureşti va avea bucuria să semneze contractul de finanţare pentru reabilitarea a 106 kilometri de reţea primară din cele 946 de kilometri. Un contract în valoare de 278 milioane de euro, unde sigur mai avem singură chestiune de rezolvat privitor la chestiunea ajutorului de stat, dar este un contract care poate fi semnat şi care va demara. Evident ca rezultat va fi reducerea pierderilor estimată cu şase procente, de la 28,6 la 22,7. De asemenea multe alte proiecte în ceea ce priveşte extinderea reţelei de metrou, realizarea pasajelor de-a lungul actualei centuri la intersecţia cu arterele care ies din Bucureşti, realizarea inelului feroviar şi practic a masterplanului de transport atât pe inelul feroviar, cât şi pe anumite tronsoane din interiorul Bucureştiului şi multe alte proiecte care sunt finanţate şi susţinute de Guvern”, a adăugat Ludovic Orban.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO