Lucian Bode, despre implementarea 5G: Va îmbunătăți substanțial calitatea vieții

Ultima actualizare: 30-01-2020 12:54
Bode
Agerpres

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, consideră că viitoarea infrastructură 5G este o oportunitate majoră pentru dezvoltarea economică, industrială şi competitivitatea României.

„Viitoarea infrastructură 5G este o oportunitate majoră pentru dezvoltarea economică, industrială şi competitivitatea României, pentru atractivitatea sa din punct de vedere investiţional şi pentru a asigura o infrastructură la cel mai înalt nivel de calitate şi siguranţă”, a declarat ministrul într-un comunicat remis joi.

„Aceasta ne va ajuta la modul concret să creştem performanţele serviciilor de comunicaţii utilizate pentru asigurarea siguranţei, securităţii publice, pentru protecţia civilă, intervenţiile în caz de catastrofe, pentru dezvoltarea în perspectivă a vehiculelor conectate şi automatizate, pentru conectarea dispozitivelor şi obiectelor. 5G înseamnă locuri noi de muncă, o avalanşă de oportunităţi de dezvoltare pentru companii şi beneficii însemnate pentru fiecare român în parte, îmbunătăţindu-le substanţial calitatea vieţii", continuă comunicatul.

Prioritate majoră pentru România

 

Potrivit documentului citat, dezvoltarea în condiţii de securitate a reţelelor 5G reprezintă o prioritate majoră pentru România, ca şi pentru toate statele membre UE.

„România salută adoptarea setului comun de instrumente convenite de statele membre ale UE cu privire la riscurile de securitate legate de introducerea 5G. De asemenea, salută Comunicarea Comisiei legată de măsurile cheie care se impun pentru a pune în aplicare măsurile recomandate în setul de instrumente 5G până la 30 aprilie 2020. Guvernul român este implicat, la cel mai înalt nivel, în toate discuţiile şi consultările europene relevante cu obiectivul de a promova interesele României dar şi de a aduce o contribuţie importantă la toate acestea, demonstrând încă odată capacitatea ţării noastre de ţară digitală, cu competenţe avansate în domeniul securităţii cibernetice", se mai arată în comunicat.

Setul de instrumente aprobat de CE

 

Comisia Europeană a aprobat miercuri setul comun de instrumente cuprinzând măsuri de atenuare convenite de statele membre pentru a răspunde riscurilor de securitate legate de introducerea tehnologiei 5G, a cincea generaţie de reţele mobile, informează un comunicat al Executivului comunitar.

În concluziile privind setul de instrumente, statele membre au convenit să consolideze cerinţele de securitate, să evalueze profilurile de risc ale furnizorilor, să aplice restricţii pertinente pentru furnizorii consideraţi a prezenta un risc ridicat, inclusiv să aplice excluderile necesare în ceea ce priveşte activele considerate a fi critice şi sensibile (cum ar fi funcţiile centrale de reţea) şi să pună în practică strategii care să asigure diversificarea vânzătorilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO