Locuitorii unei străzi din Craiova, blocați în curți de un şantier. Nici Salvarea nu poate ajunge la ei

Ultima actualizare: 28-08-2020 17:43

Situație inedită într-un cartier din Craiova. Zeci de familii nu mai pot ieși cu mașina din curte din cauza unor șanțuri săpate de o firmă pentru sistemul de canalizare.

În caz de urgență, Salvarea nu are cum să ajungă la locuințe. Primăria spune că lucrările sunt în grafic și de săptămâna viitoare ar trebui să nu mai existe probleme.

Oamenii sunt indignați pentru că în cazul unui incident, echipajele de urgență nu mai pot ajunge la ei.
„Sunt două săptămâni de când până la jumătatea străzii se prezintă în felul acesta cu mormanele acestea de pământ. Accesul cu maşinile personale nu se mai poate face, după cum vedeţi nu se poate intra cu ambulanţa sau maşina de pompieri. Lăsăm maşinile undeva în capătul străzii, am rămas blocaţi în curţi fără a vedea o evoluţie în lucrare” spune unul din locuitorii din zonă.

Un alt localnic consideră că muncitorii se mișcă mult prea greu.
„Este foarte greu pentru că lumea nu poate să mai meargă cu maşina, din ce în ce se lucrează foarte prost, trotuarul este mai sus decât curtea, puteau să îl facă cu o palmă mai jos şi era foarte frumos. Trotuarul e prea lat, au mai lăsat şi spaţiu verde lângă gard, au făcut strada de patru metri, puteau să o facă de cinci, puteau trece două maşini, zic că aşa era proiectul. Durează mult, o stradă de 500 metri să o facă în 6-7 luni”.

Unii dintre localnici spun că au fost obligați să-și lase mașinile departe de casă. De altfel, în situații extreme, salvările sau maşinile de pompieri nu pot interveni. Îi sperie și faptul că văd doar câțiva muncitori lucrând la execuția canalizării - drept urmare, lucrările s-ar putea întinde și mai mult în timp.

Primăria susține că există toate avizele

Primăria Craiova susține că lucrările sunt în grafic. Nu pot fi grăbite pentru există anumite etape tehnologice care trebuie respectate.

„Lucrările pe strada Mesteacănului se efectuează conform graficului de lucrări şi conform autorizaţiei de construcţie, ce conţine şi avizul poliţiei rutiere, inclusiv studiul de trafic pe perioada lucrărilor. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar sunt etape ce trebuiesc respectate, inclusiv pentru compactarea terenului" au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Săptămâna viitoare, dacă vremea o va permite, se va turna primul strat de asfalt.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO