Localnicii unui sat din Bistrița, în pericol de evacuare, din cauza unei alunecări de teren

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

S-a dat alarma, duminică, într-o localitate de lângă Bistriţa, după ce pământul a luat-o la vale. O porţiune din drumul judeţean a fost afectată, iar cei care au case acolo ar putea fi evacuaţi.

S-ar fi ajuns în această situaţie din cauza defrişărilor şi a ploilor din ultimele zile, spun oamenii.

Imaginile au fost surprinse în apropiere de Bistriţa, în comuna Budacu de Jos. Pământul care a luat-o la vale ameninţă doua case, iar proprietarii sunt disperaţi.

Proprietară casă: „Eu locuiesc cu copil mic, de 3 ani, în casă. Ţi s-a îndeplinit visul să locuieşti la casă şi ţi-ai făcut tot şi, din nepăsare, îţi pune în pericol toată munca ta."

În pericol este şi o porţiune de drum judeţean. Aşa că la fața locului au fost chemaţi pompierii. Mai mulţi ţăruşi au fost folosiţi pentru a marca zona afectată, iar militarii au tăiat copacii care ar fi putut ajunge pe carosabil.

Lt. col. Grigore Spînu, ISU Bistrița Năsăud: „Este o alunecare de teren pe aproximativ 250 de metri. Nu ştim extinderea ei pe partea de falie sau în ce direcţie va acţiona."

Oamenii spun că problemele ar fi apărut din cauza defrişărilor.

Proprietară casă:Pentru că cineva o defrişat acolo. Acolo era pădure. Au ştiut că terenul e al lor şi au defrişat tot ca să-l dea spre vânzare. Noi când am văzut ce au făcut ne-am pus mâinile în cap. Or fi avut autorizaţie?"

Proprietar casă: „Prin fișa de aprobări trebuia obligatoriu să obţii şi studiu geo. Dincolo, vecinul tot a vândut pământ."

Autorităţile vor monitoriza situaţia şi vor evacua oamenii de acolo în cazul în care va fi nevoie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO