Ziua Marinei este sarbatorita in Constanta cu ceremonii militare si exercitii demonstrative

Dată publicare: 14-08-2012 17:10
Dată actualizare: 19-09-2012 21:36


LIVE din larg. Camelia Dontu transmite de la Ziua ...
Ziua Marinei este sarbatorita in Constanta cu cere...
Ziua Marinei este sarbatorita in Constanta cu cere...
Ziua Marinei este sarbatorita in Constanta cu cere...

Ziua Marinei este sarbatorita miercuri de Fortele Navale printr-o serie de ceremonii militare si religioase, depuneri de coroane si exercitii demonstrative.  

Miercuri, 15 august, de Ziua Marinei, activitatile au inceput la ora 10.00. Primul exercitiu demonstrativ, "Fortele Navale Romane 2012", va avea loc pe faleza din fata Comandamentului Flotei, la care sunt asteptate sa asiste oficialitati centrale si locale.

Dupa incheierea acestui exercitiu, intre orele 13.00 si 15.00 vor avea loc jocuri marinaresti in Portul turistic Tomis.

Manifestari similare se vor desfasura in Portul militar Braila, Portul militar Mangalia si in Parcul Herastrau din Bucuresti.

Tot in 15 august, in cooperare cu Autoritatea Navala Romana, echipajele Politiei de Frontiera si trei nave ale Garzii de Coasta - nava maritima Stefan cel Mare, o nava maritima Shaldag si o ambarcatiune de remorcaj-salvare - vor participa la un exercitiu de stingere a unui incendiu si de cautare si salvare a echipajului unei nave, aflate in pericol, pe mare.

La randul lor, structurile Politiei de Frontiera, care au ca atributii supravegherea si controlul frontierei fluviale, vor participa la ceremoniile organizate in principalele orase aflate la malul Dunarii.

Bucurestenii se vor putea plimba gratuit cu vaporasul pe lacul Herastrau, de Ziua Marinei

Bucurestenii se vor putea plimba gratuit cu vaporasul pe lacul Herastrau, miercuri, de Ziua Marinei, eveniment cu ocazia caruia Administratia Lacuri Parcuri Agrement Bucuresti (ALPAB) organizeaza mai multe manifestari, potrivit reprezentantilor institutiei.

Pentru plimbarile gratuite sunt disponibile sapte vaporase, intre orele 12.00 si 20.00, potrivit sursei citate.

Totodata, incepand cu ora 9.00, la Debarcaderul Central - Pavilion H din Parcul Herastrau, sunt programate ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz, in prezenta Garzii de Onoare si a Fanfarei Militare, oficierea slujbei religioase de comemorare a marinarilor cazuti la datorie si parada vapoarelor si lansarea la apa a ancorei de flori, marti, de ALPAB.

Manifestarile din Parcul Herastrau se vor incheia cu jocuri marinaresti traditionale, precum trasul la parama si umplerea butoaielor cu apa, la care vor participa angajati ai ALPAB, mai precizeaza sursa citata.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO