Lista țărilor care interzic accesul românilor sau le impun carantinarea. În ce condiții le puteți vizita

coronavirus
Getty

În contextul creșterii constante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în România, tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le condiționează intrarea pe teritoriile lor.

În prezent, nu mai puțin de 20 state din Europa interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor. Printre acestea se numără: Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

În ce condiții puteți vizita Grecia

 

Toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră în scop turistic sunt obligati să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

Certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Citește și
Medic
Coronavirusul nu afectează doar plămânii. Avertismentul medicilor din Bergamo
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

De asemenea, cetățenii români care merg în Grecia au obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a publicat lista centrelor de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să călătorească în Grecia. Lista este disponibilă AICI.

Ungaria anunţă noi restricţii la graniţă

 

Ungaria a decis noi restricţii în ce priveşte trecerea frontierelor, pentru a preveni răspândirea coronavirusului de tip nou, a anunţat duminică şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Conform noilor reguli, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor “galbenă” şi “roşie”, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

În cazul în care românii vor să intre pe teritoriul ungar, trebuie să știe că vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul.

Dacă nu prezintă simptome, românii vor fi obligați să intre în izolare pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile.

Austria interzice o serie de curse aeriene

 

Austria interzice începând de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din zece state, printre care România şi toate ţările din Balcanii de Vest, conform unui ordin al ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober, informează marţi agenţia APA.

Ordinul actualizează lista ţărilor considerate cu ‘risc de SARS-CoV-2’, care cuprinde acum 18 state.

Pe listă au fost adăugate zece ţări: Bulgaria, România, Republica Moldova, toate statele din Balcanii de Vest, precum şi Egipt.

Condițiile pentru Marea Britanie și Irlanda

 

Cetățenii români care călătoresc în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista excepțiilor, valabilă din 10 iulie, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

După intrarea în Irlanda, toți cetățenii vor trebui să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile, iar toți cetățenii care sosesc în țară trebuie să completeze un formular de localizare. Acest formular este folosit de autoritățile irlandeze pentru monitorizarea respectării faptului că cetățenii se vor izola la adresa indicată.

Situația în cazul statelor nordice

 

În Danemarca, începând cu 27 iunie 2020, se permite intrarea pe teritoriu turiștilor rezidenți în statele membre ale Uniunii Europene, statele din spațiul Schengen și Marea Britanie, dacă statul din care vin se regăsește pe lista deschisă stabilită de Autoritatea Daneză de Sănătate și dacă dovedesc că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare din Danemarca (care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată).

Românii pot merge în Finlanda doar dacă au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ din Finlanda.

Călătorii care doresc să evite carantina de 14 zile în Islanda și sosesc pe Aeroportul Internațional Keflavik sau alte aeroporturi și porturi internaționale vor putea opta pentru efectuarea unui test pentru depistarea COVID-19. Fiecare testare costă 11.000 ISK (aprox. 70 EUR), dacă este solicitată și achitată la punctul de trecere a frontierei și 9.000 ISK (aprox. 57 EUR), dacă este solicitată și achitată online, în avans (cu cel puțin 24h înainte de efectuarea călătoriei).

Persoanele care se deplasează din România în Regatul Norvegiei vor fi plasate în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul țării. Lista țărilor și regiunilor care vor fi considerate ca sigure este actualizată de Institutul Norvegian pentru Sănătate Publică la fiecare 14 zile.

Accesul românilor în țările baltice

 

Cetățenii români care intră în Estonia sunt obligați la măsura autoizolării timp de 14 zile, deoarece România are incidența de infectare cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni mai mare de 16 la 100.000 de locuitori.

Românii au obligația de a se autoizola o perioadă de 14 zile și dacă merg în Letonia. Sunt exceptate de la această regulă persoanele, indiferent de cetățenie sau rezidență, care în ultimele 14 zile nu au părăsit teritoriul statele baltice (Lituania, Letonia și Estonia).

Se permite intrarea și în Lituania, cu recomandarea autoizolării de 14 zile de la intrarea în țară, pentru cetățenii sau rezidenții permanenți ai României.

Țări în care românii trebuie să stea în izolare sau au interzis

 

În momentul de față, Malta interzice complet accesul românilor pe teritoriul său.

Cetățenilor străini (mai puțin celor din statele învecinate – Croația, Muntenegru, Serbia) le este interzisă intrarea în Bosnia și Herțegovina, cu următoarele excepții. Cetățenii români pot tranzita Bosnia și Herțegovina în scopul revenirii în România/în statul de reședință, cu condiția să nu se cazeze pe teritoriul acestui stat. Tranzitul în scop turistic nu este permis, cu excepția coridorului Neum (Croația-Bosnia și Herțegovina-Croația).

Românii care intenționează să ajungă în Slovenia trebuie să știe că li se aplică măsura izolării la adresa declarată timp de 14 zile. Trecerea prin Slovenia către țara de rezidență nu este restricționată, cu condiția ca teritoriul lor să fie părăsit în cel mult 12 ore.

De asemenea, românii care plănuiesc să meargă în Olanda trebuie să știe că li se recomandată ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Cetăţenii români care ajung în Slovacia trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular pentru COVID-19, după a 5-a zi. În cazul în care testul este negativ, aceștia îşi pot continua sejurul. 

Începând cu 6 iulie, toate persoanele care sosesc în Muntenegru din Serbia vor fi plasate în carantină instituționalizată. Această prevedere nu se aplică în cazul tranzitului prin Serbia, cu condiția ca acest tranzit să se facă în cursul aceleiași zile de la data intrării.

Pentru Cipru, românii trebuie să prezinte, la intrarea dovada efectuării unui test COVID-19, datat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei. Pasagerilor care nu dețin rezultatele testului le va fi refuzată îmbarcarea, cu excepția celor care prezintă dovada că nu există capacități de testare în țara de proveniență. Aceștia vor fi testați la sosire și obligați să se autoizoleze până la primirea rezultatelor testului. Costurile testării și ale zilelor de izolare vor fi acoperite personal.

În Republica Moldova se interzice până la data de 15 iulie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu câteva excepții.

În contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor externe pune la dispoziție o listă cu toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Coronavirus în România. 658 de pacienți asimptomatici au fost externați
Coronavirus în România. 658 de pacienți asimptomatici au fost externați

637 cazuri noi de infecţie Covid 19 au fost raportate marți de Grupul de Comunicare Strategică.

Coronavirusul nu afectează doar plămânii. Avertismentul medicilor din Bergamo
Coronavirusul nu afectează doar plămânii. Avertismentul medicilor din Bergamo

Medicii italieni trag un semnal de alarmă după ce au constatat că noul coronavirus nu afectează doar plămânii, aşa cum se credea până acum.

Iohannis avertizează PSD că ar putea fi ”moralmente” vinovat pentru moartea a ”zeci sau sute de români”
Iohannis avertizează PSD că ar putea fi ”moralmente” vinovat pentru moartea a ”zeci sau sute de români”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avertizat Partidul Social Democrat că, dacă nu va grăbi adoptarea în Parlament a Legii privind carantinarea, atunci va fi ”moralmente vinovat” pentru moartea a zeci sau sute de români.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina
Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a promis joi o "armată puternică" şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Războiul din Ucraina îi aduce lui Putin noi probleme. ISW: Rusia se va confrunta cu provocări semnificative în 2025
Războiul din Ucraina îi aduce lui Putin noi probleme. ISW: Rusia se va confrunta cu provocări semnificative în 2025

Analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) au indicat că economia Rusiei urmează să se confrunte, cel mai probabil, cu provocări semnificative din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor occidentale.