Scoli si gradinite inchise vineri in Bucuresti si alte 14 judete. LISTA unitatilor de invatamant cu activitatea suspendata

×
Codul embed a fost copiat

Toate unitatile de invatamant din sistemul preuniversitar din Bucuresti si alte 14 judete raman inchise si vineri, 31 ianuarie.

JOI, 30 IANUARIE

UPDATE 16:19

In data de vineri, 31 ianuarie, vor ramane inchise toate unitatile de invatamant preuniversitar din Bucuresti, Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Tulcea, Teleorman, Valcea si Vrancea.

Pentru a veni in intampinarea parintilor, acolo unde este posibil, la gradinitele cu program prelungit se asigura permanenta. In judetul Iasi, in doar 10 unitati de invatamant nu se vor desfasura cursuri, iar in judetul Vaslui, din totalul unitatilor scolare existente, 86 vor fi inchise.

Citește și
viscol
Zapezile ii pun la incercare pe oamenii din Moldova. Jandarmii cauta un tanar disparut in viscol
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Acolo unde situatia scolara pentru semestrul I nu a putut fi incheiata, ea va fi rezolvata in momentul in care elevii vor reveni la cursuri, in semestrul al II-lea. Acesta va incepe pe 10 februarie, dupa ce, in intervalul 1 - 9 februarie, elevii se vor afla in vacanta.

UPDATE 14:38 Cursurile vor fi suspendate si vineri in toate unitatile de invatamant preuniversitar din judetele Arges, Ialomita, Prahova si Valcea, au anuntat, joi, inspectoratele scolare din aceste judete.

Conducerile Inspectoratelor Scolare judetene din Arges, Ialomita, Prahova si Valcea au decis, in urma consultarilor cu autoritatile locale, ca in toate unitatile de invatamant preuniversitar din cele patru judete cursurile sa fie suspendate si vineri.

Inspectoratul Scolar Judetean Prahova a anuntat ca gradinitele cu program prelungit pot functiona in masura in care parintii care au copii inscrisi la aceste unitati si nu au alternativa pentru supravegherea acestora vor solicita ca gradinitele sa fie deschise.

UPDATE 14:00 Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis sistarea cursurilor (invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal) pentru ziua de vineri, 31 ianuarie 2014.

Deoarece in perioada 1–9 februarie 2014 este programata vacanta intersemestriala, elevii bucuresteni vor reveni in clase pe 10 februarie.

MIERCURI, 29 IANUARIE

ORA 18:00 Cursurile vor fi suspendate, joi, in 136 de scoli si gradinite din 23 localitati ale judetului Dambovita, in toate celelalte scoli elevii urmand sa mearga la scoala, iar cei care nu vor putea ajunge din cauza conditilor meteo vor avea absentele motivate.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita, in urma consultarilor cu autoritatile locale s-a luat decizia suspendarii cursurilor in 136 de scoli si gradinite din localitatile Barbuletu, Gura Foii, I.L. Caragiale, Ludesti, Malu cu Flori, Moroieni, Motaieni, Moreni, Niculesti, Pucioasa, Pietrari, Pietrosita, Pucheni, Racari, Rascaeti, Rau Alb, Tatarani, Valea Lunga, Valeni Dambovita, Varfuri, Visina, Vulcana Bai si Vulcana Pandele. Aproape 80 dintre unitatile de invitamant din judetul Dambovita care vor fi inchise joi sunt gradinite cu program normal. Un numar de 15.526 de prescolari si elevi invata in scolile si gradinitele ale caror cursuri sunt suspendate joi.

Elevii celorlalte unitati de invatamant care nu vor putea ajunge joi la scoala din cauza conditiilor meteo nefavorabile vor avea absentele motivate, precizeaza Inspectoratul Școlar Dambovita. In municipiul Targoviste, vor fi deschise toate unitatile de invatamant.

ORA 17:00 Potrivit Ministerului Educatiei Nationale, joi, 30 ianuarie, in cinci judete, doar o parte dintre unitatile de invatamant vor fi inchise: Bacau (o unitate scolara, in mediul rural), Dambovita (32 de unitati scolare), Iasi (14 unitati scolare), Mehedinti (3 unitati scolare), Vaslui (86 de unitati scolare, in mediul rural).

ORA 16:10 In comandamentul de iarna s-a anuntat ca scolile si gradinitele din Bucuresti si 14 judete raman si joi inchise. Astfel, aproximativ 240.000 de elevi vor ramane acasa. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, la Guvern, ca a solicitat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) sa reevaluzeze situatia scolilor si gradinitelor pentru joi, iar in urma acestei discutii a fost convenit, in final, ca unitatile sa ramana totusi inchise joi.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti anuntase anterior, oficial, ca joi vor fi reluate cursurile in invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal in Capitala. Aflat la Guvern, ministrul a anuntat insa ca a solicitat modificarea acestei decizii. "Initial, in urma discutiei cu Primaria, la Inspectoratul Municipiului Bucuresti s-a decis ca unitatile de invatamant sa functioneze normal joi. Am cerut insa reanalizarea acestei situatii deoarece, chiar daca maine nu va mai ninge, sunt totusi 240.000 de elevi, de la gradinita pana la liceu si am cerut Inspectoratului sa lase scolile inchise si maine", a spus Pricopie.

El a precizat totodata ca unitatile de invatamant vor fi inchise si in judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Griugiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Valcea, Vrancea. In judetele Bacau, Dambovita, Mehedinti si Vaslui vor fi inchise doar o parte dintre unitati. Aceasta este ultima saptamana de scoala din semestrul I, vacanta intersemestriala fiind programata de sambata 1 februarie pana duminica 9 februarie.

ORA 16:00 Cursurile in invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal vor fi reluate joi in Capitala, decizia fiind luata miercuri de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). "Avand in vedere evolutia conditiilor meteorologice, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis reluarea cursurilor (invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal) in municipiul Bucuresti, incepand cu ziua de joi, 30 ianuarie 2014", se arata in comunicatul de presa al ISMB. Aceasta este ultima saptamana de scoala din semestrul I, vacanta intersemestriala fiind programata de sambata 1 februarie pana duminica 9 februarie. Scolile si gradinitele din Capitala au fost inchise luni, marti si miercuri, din cauza vremii nefavorabile.

ORA 15:50 Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita, Ileana Condrut, toate unitatile de invatamant preuniversitar din acest judet raman inchise si joi. Vor functiona, la solicitarea parintilor, doar gradinitele cu program prelungit, la fel ca si zilele trecute, a precizat șeful ISJ Ialomita. Potrivit acesteia, autoritatile au luat decizia ca, pe plan local, gradinitele cu program prelungit sa fie deschise la solicitarea parintilor care nu au cu cine isi lasa copiii. Miercuri, o gradinita a functionat, iar pentru joi parintii de la o alta gradinita au anuntat ca ar dori sa isi duca la gradinita copiii.

In judetul Ialomita, autoritațile au inchis, miercuri dupa-amiaza, toate drumurile nationale si judetene, in conditiile in care judetul se afla sub avertizare cod rosu de ninsori miercuri, incepand cu ora 15.00. Si in judetul Calarasi toate scolile si gradinitele raman inchise joi, a declarat prefectul judetului, George Iacob.

ORA 14:50 Unitatile de invatamant din judetul Prahova vor fi inchise, joi, pentru a patra zi consecutiv, anunta Inspectoratul Scolar Judetean Prahova.

Masura a fost luata in conditiile in care in mai multe zone din judet circulatia se desfasoara in conditii dificile, iar mii de consumatori au ramas fara energie electrica.

MARTI, 28 IANUARIE

Marti, in 14 judete si municipiul Bucuresti autoritatile au anuntat ca vor fi mai multe scoli inchise si gradinite inchise. In ceea ce priveste Capitala, toate scolile din sistemul preuniversitar, Universitatea Bucuresti si SNSPA vor fi inchise miercuri.

Mii de elevi din Romania sunt fericiti ca vom avea parte de cod galben si portocaliu de viscol si ninsori, deoarece beneficiaza de cateva zile de vacanta in plus, desi, oficial, vacanta incepe din 3 februarie, timp de o saptamana.

Scolile si gradinitele, inchise in toate judetele aflate sub cod portocaliu

Astfel, se stie deja ca vor fi inchise scolile din toate judetele aflate sub cod portocaliu, insa nu acelasi lucru se intampla si cu unitatile de invatamant din judetele sub cod galben. Acolo, deciziile sunt luate de inspectoratele scolare, in functie de zonele in care se afla scolile, mai mult sau mai putin accesibile pe timp de viscol.

Miercuri, 29 ianuarie 2014, vor fi sub avertizare cod galben de viscol judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges.

Iata lista de scoli inchise pe 29 ianuarie, conform informatiilor furnizate de inspectoratele scolare (informatii in curs de actualizare!):

Scoli inchise Iasi:

-► Inspectoratul Judetean Iasi a anuntat ca in unitatile scolare din mediul urban se vor desfasura cursuri in data de 29 ianuarie, conform orarului normal.

In schimb, NU se vor desfasura cursuri in unitatile de invatamant din mediul rural. O decizie despre cursurile din data de 30 ianuarie 2014, din Iasi, va fi anuntata miercuri, 29 ianuarie, in jurul orei 14.00.

Scoli inchise Vaslui:

-►  Avand in vedere avertizarile meteorologice, pentru ziua de miercuri, 29.01.2014, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a decis suspendarea cursurilor scolare pentru toate unitatile de invatamant din mediul rural.

Scolile din mediul urban isi vor desfasura cursurile conform orarului aprobat. Elevii din mediul rural care invata in unitati de invatamant din mediul urban vor ramane acasa. Absentele elevilor aflati in aceasta situatie vor fi motivate ulterior, fara a afecta situatia scolara a acestora.

Scoli inchise Covasna:

-► Inspectoratul Scolar Judetean Covasna a anuntat ca, in data de 29 ianuarie 2014, cursurile se vor desfasura in conditii normale de lucru, in toate unitatile de invatamant din judet.

Scoli inchise Brasov:

-► Miercuri, 29.01.2014 toate unitatile scolare din judetul Brasov vor functiona in regim normal.

Scoli inchise Olt:

-► In urma atentionarii de cod galben de viscol si ninsori abundente, a consultarii cu autoritatile publice la nivel judetean, pe 29.01.2014 nu se vor desfasura cursuri in unitatile de invatamant din judetul Olt.

Scoli inchise Gorj:

-► ISJ Gorj anunta reluarea cursurilor de marti, 28 ianuarie, conform programului normal de lucru, precizand ca "toate conducerile unitaților de invațamant vor lua toate masurile pentru desfașurarea cursurilor in cele mai bune condiții, vor tine permanent legatura cu autoritațile publice locale și vor comunica in cel mai scurt timp inspectorilor școlari teritoriali, eventualele probleme care pot fi generate de vremea nefavorabila."

Scoli inchise Dolj:

-► ISJ Dolj a anuntat ca miercuri, 29 ianuarie, NU se vor tine cursuri in toate scolile din municipiul Craiova si judetul Dolj.

Autoritatile din Dolj au precizat ca o decizie privind cursurile de joi va fi luata in decursul zilei de maine.

Scoli inchise Mehedinti:

-► ISJ Mehedinti a anuntat reluarea cursurilor de miercuri, 29 ianuarie, insa a precizat ca acestea pot fi suspendate daca conditiile meteorologice vor impune acest lucru.

Vizate sunt, in principal, scolile din mediul rural, unde sunt folosite microbuze scolare.

Scoli inchise Dambovita:

-► ISJ Dambovita a anuntat ca, din cauza fenomenelor meteorologice, NU se vor tine cursuri in scolile din judet miercuri, 29 ianuarie.

Scoli inchise Arges:

-► ISJ Arges a anuntat ca toate scolile din judet vor ramane inchise miercuri, 29 ianuarie.

Scoli inchise Valcea:

-► ISJ Valcea a hotarat suspendarea cursurilor din judet pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie, din cauza situatiei meteo.

Scoli inchise Bacau:

-► ISJ Bacau a decis suspendarea cursurilor pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie, in timp ce o decizie pentru ziua de 30 ianuarie va fi luata maine.

Totusi, situatia i-a pus in dificultate pe parinti. De vreme ce scolile si gradinitele sunt inchise, multi n-au cu cine-si lasa copii. Unii ii lasa in grija bunicilor, altii s-au invoit de la munca.

Cum vor recupera elevii aceste cursuri pierdute?

Situatia scolara pe semestrul I poate fi incheiata si in prima saptamana din semestrul al II-lea, iar vacanta si structura anului scolar nu vor fi afectate de zilele libere, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Educatiei Remus Pricopie, in contextul intreruperii cursurilor.

"As vrea sa clarific unele aspecte legate de situatia la invatatura de la sfarsitul semestrului. Situatia scolara a elevilor pote fi incheiata si in prima saptamana din semestrul al II-lea, in cazul in care acest lucru nu poate fi realizat pana vineri. Acum suntem foarte interesati de siguranta elevilor si a profesorilor", a precizat Pricopie, in contextul intreruperii cursurilor in Bucuresti si in mai multe judete aflate sub avertizari meteo, incepand de luni, in ultima saptamana din semestrul I.

Totodata ministrul Educatiei a tinut sa precizeze ca structura anului scolar nu va fi modificata din cauza suspendarii cursurilor.

"Nu se modifica structura anului scolar. Vacanta dureaza, asa cum prevede structura anului scolar, din 1 februarie si pana in 9 februarie", a adaugat Pricopie. Legat de recuperarea orelor, ministrul a spus ca nu s-a luat nicio decizie.

"Am avut cu totul alte preocupari si nu am discutat despre recuperari. Aceste lucruri vor fi clarificate pe parcursul semestrului al II-lea de catre inspectoratele scolare. Fiecare judet va decide recuperarea in functie de problemele specifice cu care s-a confruntat", a mai spus ministrul Educatiei.

Toate scolile din judetele avertizate cu cod portocaliu de viscol raman inchise miercuri, iar situatia scolilor din zonele atentionate cu cod galben va fi anuntata in functie de fiecare situatie in parte, potrivit Ministerului Educatiei.

Ministerul Educatiei va centraliza, marti, situatia transmisa de inspectoratele scolare privind inchiderea unor scoli. Inspectoratele scolare din judetele avertizate cu cod galben de viscol decid daca inchid sau nu scolile miercuri, au precizat oficiali din Ministerul Educatiei. 

Universitatea Bucuresti suspenda cursurile si examenele programate miercuri si joi, dupa ce au fost emise avertizari cod portocaliu si cod galben de ninsori si viscol, activitatile stabilite pentru aceste zile urmand sa fie reprogramate.

Conducerea Universitatii Bucuresti a hotarat sa suspende cursurile si examenele avand in vedere conditiile meteo nevaforabile anuntate pentru urmatoarele zile si traficul ingreunat, care ar putea impiedica studentii din provincie sa ajunga in Capitala.

"Examenele si cursurile stabilite pentru aceste zile vor fi reprogramate de comun acord intre cadrele didactice si studenti",
se arata intr-un comunicat de presa al Universitatii Bucuresti, transmis agentiei MEDIAFAX.

Ministerul Educatiei a anuntat oficial ca si miercuri, 29 ianuarie, scolile si gradinitele din Capitala vor fi inchise. Inspectoratele scolare judetene vor decide, pe parcursul zilei de marti, daca unitatile de invatamant pot functiona sau nu la parametrii normali, putand fi decisa, in functie de starea vremii, sa fie si alte scoli inchise sau gradinite inchise.

MEN: Scoli inchise si gradinite inchise, din Bucuresti si 14 judete, marti

Scolile din Bucuresti si judetele Ilfov, Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea, Buzau si Giurgiu vor fi INCHISE SI MARTI, potrivit situatiei transmise luni la Ministerul Educatiei de catre inspectoratele scolare. In judetele Buzau si Giurgiu sunt scolile inchise, dar in municipiile Buzau si Giurgiu vor fi deschise gradinitele, masura fiind luata pentru a veni in sprijinul parintilor.

De asemenea, in judetele Bacau si Botosani vor fi inchise marti cate trei unitati de invatamant, iar in judetul Braila vor fi cursuri doar in scolile din municipiul Braila.

In judetul Dambovita vor fi inchise 46 scoli inchise, in judetul Suceava vor fi suspendate cursurile in cinci unitati, iar in judetul Vaslui, in 24 de unitati, potrivit situatiei transmise la Ministerul Educatiei.

Scolile si gradinitele inchise marti in 12 judete si Bucuresti, in alte judete se deschid o parte Unitatile de invatamant vor ramane inchise marti in 12 judete si municipiul Bucuresti, in timp ce in alte opt judete vor fi deschise doar gradinitele sau vor ramane inchise mai multe scoli, a anuntat luni, la comandamentul de iarna, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Prezent la Buzau, ministrul a precizat ca unitatile de invatamant vor fi inchise si marti in judetele Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea si in municipiul Bucuresti.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei ca, luni seara, sa fie prezent la comandament la Bucuresti pentru a fi evaluata situatia tuturor scolilor, intrebandu-l de ce in Bucuresti trebuie inchise scolile si marti, pentru ca, in opinia sa, in Capitala "se cricula foarte bine".

Pricopie i-a raspuns premierului ca solicitarea inchiderii scolilor si marti in Bucuresti i-a fost adresata duminica seara chiar de primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, pentru a putea deszapezi mai eficient strazile.

Ponta i-a cerut lui Pricopie sa mai discute in acest sens cu primarul general pentru ca populatia sa fie tinuta in case doar daca este necesar. In Dambovita, vor fi peste 170 de scoli inchise.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
A inceput sezonul de schi pe Valea Prahovei. Ce tarife au in acest an partiile din statiuni
A inceput sezonul de schi pe Valea Prahovei. Ce tarife au in acest an partiile din statiuni

Codul galben de ninsoare nu i-a speriat pe iubitorii sporturilor de iarna, care asteptau cu nerabdare zapada. S-au echipat si, pentru prima data in acest sezon, au dat navala in statiunea Azuga, unde conditiile sunt perfecte pentru schi.

Zapezile ii pun la incercare pe oamenii din Moldova. Jandarmii cauta un tanar disparut in viscol
Zapezile ii pun la incercare pe oamenii din Moldova. Jandarmii cauta un tanar disparut in viscol

La Iasi, jandarmii si pompierii cauta de peste 30 de ore un tanar de 25 de ani, inghitit luni noapte de viscol, dupa ce l-a ajutat pe un sofer sa iasa din nameti.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.