Monica Iacob Ridzi a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare. Reactia fostului ministru

Dată publicare: 27-01-2014 15:51
Dată actualizare: 30-01-2014 07:03


Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a aflat, luni, sentinta in cadrul dosarului in care este acuzata de abuz in serviciu, in privinta organizarii Zilelor Tineretului din 2009.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, potrivit Mediafax.

Vestea condamnarii a socat-o pe fosta sefa de la Sport si Tineret.

"Nu inteleg cum am fost condamnata cat timp sunt probe care ma exonereaza".

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, precum si alte 11 persoane, au fost trimisi in judecata, in data de 3 mai 2011, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru fraudarea Ministerului Tineretului si Sportului.

Prejudiciul estimat depaseste suma de 2,7 milioane de lei.

Completul de judecata, format din presedintele Iulian Dragomir si judecatorii Rodica Cosma si Francisca Vasile, a mai dispus, in cazul Monicai Iacob Ridzi, si interzicerea unor drepturi timp de trei ani. Aceeasi pedeapsa - respectiv cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani de interzicere a unor drepturi - a fost dispusa, tot pentru abuz in serviciu, pentru Ioana Varsta, fostul consilier al Monicai Ridzi.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori al instantei supreme. 

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat si fost ministru al Tineretului si Sportului in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, savarsita prin incalcarea masurilor de securitate, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.


VIDEO PROTVPLUS.RO