Lipsa acută de sânge se resimte în spitale. Pentru a veni în ajutor, jandarmii din Bistrița au lansat o campanie

Ultima actualizare: 08-10-2021 18:05

Peste 25 jandarmi din Bistrița au ales să salveze vieți prin organizarea unei campanii de donare la nivelul județului. Spitalele au nevoie de sânge, însă, în aceste vremuri de pandemie, la centrele de transfuzii din toată țara vin tot mai puțini donatori.

Cei de la centrul de transfuzii fac un apel către cetățeni să vină să doneze pentru că totul se face în condiții de maximă siguranță.

Jandarmii din Bistrița au venit în timpul liber la centrul de transfuzii pentru a dona sânge. Cei mai mulți dintre ei spun că fac periodic asta, din dorința de a-și ajuta semenii.

Danuț Andronesi, angajat IJJ Bistrița: "Donarea de sânge este binevenită. Salvează viața unui om, mâine, sau chiar a unei rude, prieteni sau chiar a mea. Ținând cond că viața unui om contează de sângele pe care îl dam, este foarte bine."

Florea Domite, angajat IJJ Bistrița: "Am fost testat pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, pe urmă, după ce am trecut prin boală, a fost o formă ușoară, am hotărât să donez plasmă tocmai pentru a-i ajuta pe ceilalți cu o formă mai gravă."

Lipsa acută de sânge se resimte în spitale. Medicii spun că se poate ajunge chiar și la amânarea unor intervenții chirurgicale strict necesare, dacă nu există stocuri disponibile.

Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii: "În județul Bistrița Năsăud este o criză foarte mare de sânge. Avem în jur de 7-10 donatori pe zi. Este un număr extraordinar de mic. Cea mai mare criză există pe grupele negative, cu rh negativ."

Georgeta Cășvan, purtător de cuvânt IJJ Bistrița Năsăud: "Această campanie am dori să fie defapt un exemplu pentru cei care vor să vină înspre sprijunul semenilor prin donarea de sânge."

Toți cei care donează sânge primesc o zi liberă de la muncă, bonuri de masă în valoare de 60 de lei, reducere de 50% la transportul în comun pe o perioadă de o lună și un set de analize gratuit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!