Liga Studenților din Iași îl acuză pe Tudorel Toader că a refuzat suspendarea cursurilor pentru a avea cvorum la alegeri

Ultima actualizare: 12-03-2020 11:56
Studenții din Iași îl acuză pe rectorul Tudorel Toader că a refuzat suspendarea cursurilor pentru a-și asigura cvorumul la alegeri

Studenții de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” îl acuză pe rectorul Tudorel Toader că a refuzat suspendarea din timp a cursurilor pentru a-și asigura cvorumul necesar la alegerile pentru un nou mandat.

 

Liga Studenților Iași critică, într-un comunicat de presă, ”atitudinea pasivă și iresponsabilă” a rectorului Tudorel Toader.

”Liga Studenților (LS IAȘI) solicită conducerii executive a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) să suspende activitatea didactică pentru perioada următoare, pe fondul situației generate de noul coronavirus și critică atitudinea pasivă și iresponsabilă a rectorului Tudorel Toader față de această problemă, care a ezitat să ia o decizie fermă pentru a-și asigura cvorumul la alegerile care au avut loc ieri, 11 martie”, transmite organizația.

”Totodată, organizația solicită ca evacuarea căminelor să nu îi afecteze pe studenții care au locul de muncă în Iași sau care nu au unde să locuiască în eventualitatea unei astfel de decizii, părăsirea căminelor trebuind să fie opțională, nu obligatorie”, se mai arată în comunicatul Ligii Studenților.

”Studenții s-au alarmat pe grupurile de discuții de pe rețelele de socializare și au transmis solicitări punctuale cadrelor didactice de suspendare a cursurilor sau a seminarelor, vâzând că nu este luată nicio decizie în acest sens.
S-a lansat chiar o petiție on-line, semnată deja de peste 400 de studenți. Tudorel Toader a convocat ședina Consiliului de Administrație pentru astăzi, la ora 12, însă abia cu două ore înainte, prin e-mail”, au transmis reprezentanții Ligii Studenților Iași.

”Trebuie evitată cu orice preț anularea anului academic”

„Suspendarea activității didactice și luarea măsurilor igienico-sanitare necesare prevenirii transmiterii coronavirusului nu trebuie să afecteze parcursul academic al studenților.
Închiderea bibliotecilor, a centrelor de cercetare și a altor instituții duce în mod inevitabil și la necesitatea unei eventuale modificări a structurii anului universitar, în majoritatea universităților, pentru a permite studenților să își îndeplinească în mod corespunzător angajamentele didactice și de cercetare, în special cele legate de redactarea lucrărilor de licență, disertație sau doctorat.
Totodată, trebuie evitată cu orice preț anularea anului academic 2019-2020. Domnul Toader a dovedit încă o dată că nu îl interesează câtuși de puțin situația studenților acestei universități, ci doar vrea să își vadă scanului de rector asigurat, în orice condiții.
Dacă în timpul campaniei pentru funcția de rector a refuzat să se întâlnească cu studenții, acum le ignoră solicitările și îngrijorările cu privire la situația curentă”, a declarat Diana-Alexandra Cristea, președinte Liga Studenților (LS IAȘI).

Doar 4 universități din țară nu și-au suspendat cursurile

”Până în momentul de față, din informațiile disponibile, cel puțin 43 de universități publice și 3 universități private au decis suspendarea activității didactice până la data de 22 sau 31 martie.

Doar 4 universități publice din cele 47 au decis, până acum, să nu suspende cursurile: Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Universitatea Maritimă Constanţa, Universitatea din Craiova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași”, mai spun studenții ieșeni.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO