Bătrânul bolnav cronic din Suceava, infectat cu coronavirus, se simte bine și va fi externat

Ultima actualizare: 12-03-2020 11:10
Bătrânul bolnav cronic din Suceava, infectat cu coronavirus se simte bine și va fi externat

Pacientul în vârstă de 71 de ani din Suceava, bolnav cronic și care a fost diagnosticat cu coronavirus în urmă cu o săptămână, se vindecă și urmează să fie externat.

 

Conform spuselor cadrelor medicale, bărbatul din Mălini are o stare generală bună, iar dacă starea lui de sănătate va rămâne stabilă, în maximum o săptămână va fi externat, informează Obiectiv de Suceava.

Internat în zona zero a Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, barbatul este în stare bună, este în continuare afebril, iar bolile asociate, printre care şi un cancer limfatic, nu agravează infecţia cu coronavirus, spun medicii ieșeni.

El a călătorit din Italia cu autocarul și fusese acolo pentru tratament, fiind bolnav de o formă de cancer limfatic.

Pacienții cu coronavirus vor consiliere psihologică

„Avem în egală măsură încă patru persoane care se află în starea de suspiciune. Pe lângă cele 10 probe de dimineata (ieri – nr) ale căror rezultate au fost negative, mai avem în lucru alte 28, iar răspunsul probabil va veni în această seară sau mâine la prima oră.
Cei confirmaţi sunt în stare bună. Cei doi pacienţi care au venit astăzi (ieri nr) sunt tineri, fără comorbidităţi deci ne aşteptăm să avem un prognostic bun.
Stau singuri în rezervă, au grup sanitar propriu. Uneori au nevoie de susţinere psihologică, aşa că le-am pus la dispoziţie câte un telefon prin care să discute cu psihologul spitalului după vizita medicilor“, a declarat Carmen Dorobăţ‚ managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva despre ultimii ieseni confirmați cu coronavirus.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO