Liberalul Razvan Sava a fost ales primar general interimar al Capitalei. Care sunt cele patru prioritati ale noului edil

Ultimul update: Sambata 28 Noiembrie 2015 06:57
Data publicarii: Miercuri 25 Noiembrie 2015 18:17
Categorie: Politic

Liberalul Razvan Sava a fost ales primar general interimar al Capitalei in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti de miercuri.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-a intrunit, miercuri, in sedinta extraordinara, dupa ce, marti, intr-o alta sedinta extraordinara, a fost demis din functia de primar interimar al Capitalei Stefanel Marin, la doua luni dupa ce a fost desemnat in locul lui Sorin Oprescu, acuzat de fapte de coruptie.

Odata cu el, a fost revocat din functia de viceprimar interimar Cornel Pieptea (PNL). Cealalta pozitie de viceprimar este ocupata de Dan Darabont (PSD).

Anterior, in aceeasi sedinta, Razvan Sava, care era consilier municipal al PNL, a fost ales viceprimar al Capitalei. Proiectul de hotarare privind desemnarea unui viceprimar care sa exercite atributiile functiei de primar general al municipiului Bucuresti a fost adoptat cu 33 de voturi pentru, inregistrandu-se sase abtineri.

"Mi-am propus patru prioritati pe care le voi aplica de maine. Prioritatea zero este rezolvarea situatiei la RADET, vreau ca impreuna cu conducerea RADET sa stabilim niste masuri clare care se impun, astfel incat bucurestenii sa nu aiba probleme cu furnizarea de apa calda si caldura, mai ales acum, in pragul iernii. Maine voi convoca o sedinta de lucru impreuna cu conducerea RADET, astfel incat sa luam o serie de masuri urgente care se impun in acest moment. Tot maine voi convoca comitetul de iarna pentru a vizualiza pregatirile de iarna. Este chestie de zile sau de ore cand vom avea prima zapada si stim ca la prima fulguiala traficul din Bucuresti este blocat", a declarat Razvan Sava, dupa ce a fost ales primar general interimar al Capitalei.

El a spus ca urmatoarea masura pe care o va lua joi este aceea de a le solicita functionarilor sa posteze pe site toate contractele aflate in derulare, astfel incat bucuresteanul sa cunoasca unde se duc banii din taxe si impozite.

"Ultima prioritate, dar nu cea din urma este aceea de a demara de urgenta contractarea serviciilor de audit pentru a avea o radiografie cat mai exacta asupra situatiei din Primarie. Voi veni in urmatoarele ore cu un plan de actiune", a mentionat Sava.

Razvan Sava este inginer si consilier general al Capitalei din anul 2012, din partea PNL, acesta fiind si presedinte al Comisiei pentru Utilitati Publice din Primaria Capitalei. Sava detine un teren in localitatea Pantelimon, un apartament in sectorul 1, si un autoturism de lux, potrivit declaratiei de avere. Noul primar are si datorii de 190.000 de euro.

Primarul interimar al Capitalei a fost DEMIS. PNL a reusit sa strange suficiente voturi in Consiliul General
Primarul interimar al Capitalei a fost DEMIS. PNL a reusit sa strange suficiente voturi in Consiliul General
VIDEO PROTVPLUS.RO
Eugen Teodorovici
Fondul Suveran de Investiții, adoptat de Guvern prin OUG, după ce CCR a respins legea
PSD va decide luni ce miniştri sunt remaniaţi. Şi Gabriela Firea riscă sancţiuni
Rădulescu, despre raportul MCV: "Ipocrit. Anumite ţări sunt tratate într-un fel, altele în alt fel"
Tăriceanu, despre dosarul de la DNA: ”Au pus numai lucrurile ce duc la o anumită concluzie - că eu aş fi vinovat”
Nouă gafă a premierului Viorica Dăncilă. Ce cuvânt a folosit în loc de ”predicţii”. VIDEO
Dăncilă: Datele INS arată că măsurile luate de Guvern sunt corecte, creşterea economică este sustenabilă
viorica dancila
Dăncilă a criticat raportul MCV. Premierul a precizat însă că rămânerea României în UE este singura cale
Traian Băsescu: ”Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!”
Cum explică Florin Iordache gestul obscen prin care a şocat Parlamentul României
Deputații au votat inițiativa lui Dragnea și Tăriceanu, prin care interceptările pot fi contestate
Detenția la domiciliu: PSD a eliminat articolul care ar fi avantajat-o pe Udrea. Cine ar fi beneficiarii
Deputații USR cer măsuri drastice împotriva lui Florin Iordache, după gesturile obscene din Parlament