Iohannis a promulgat majorarile promise de Guvernul Ponta. +25% pentru medici, +15% pentru profesori, +10% pentru bugetari

Ultima actualizare: 27-11-2015 07:03

Klaus Iohannis a semnat decretele prin care sunt aprobate cele doua legi ce vor oferi majorari salarii pentru bugetari si pentru medici.

Presedintele Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede majorarea cu 10 la suta a salariilor tuturor bugetarilor care nu beneficiaza de alte cresteri salariale.

Asadar, in sanatate lefurile cresc cu 25 la suta, in invatamant cu 15 procente, iar ceilalti bugetari primesc si ei, de la 1 decembrie, salarii cu 10 la suta mai mari.

Cele 3 categorii de majorari presupun costuri suplimentare de 6,5 miliarde de lei, in bugetul anului viitor. Acum ramane de vazut cum va reusi cabinetul Ciolos sa aloce bani pentru toate aceste cresteri salariale si sa se incadreze in acelasi timp, intr-un deficit bugetar mai mic de 3 la suta.

Dacian Ciolos a declarat ca Guvernul va adopta si va trimite bugetul in parlament pana pe 10 decembrie.

Intrebat in urma cu cateva zile la Digi24 despre cresterile salariale pentru bugetari de 10% decise de Parlament, lege care inca nu a fost promulgata, Ciolos a precizat: "Trebuie asteptata promulgarea. Oricum, in scenariile de calcul pe care o sa le facem, o sa luam si acest lucru in considerare, dar trebuie sa vedem ce se intampla cu finalizarea, sa spun asa, a procesului legislativ. Pe de alta parte, cresterile salariale in domeniul administratiei trebuie sa fie insotite la un moment dat si de o imbunatatire a calitatii actului administrativ, pentru ca aceste cresteri sa fie credibile".

Stirea este in curs de actualizare

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO