Olguta Vasilescu a fost plasata in arest la domiciliu 30 de zile. Gestul "extrem" al unui consilier din Primaria Craiova

31-03-2016 10:48

Tribunalul Bucuresti a respins joi cererea DNA de arestare preventiva a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, aceasta fiind plasata in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel."Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. Nici macar procurorul, astazi, nu a spus ca in sarcina mea s-ar fi retinut vreo mita de bani, adica as fi luat bani de undeva", a declarat Lia Olguta Vasilescu la iesire din tribunal.

Intrebata cum a fost in arest, Lia Olguta Vasilescu a spus: "Sa stiti ca nu am avut probleme. Toata lumea s-a comportat foarte frumos cu mine".

Olguta Vasilescu, primarita Craiovei, a plecat acasa dupa 24 de ore petrecute in arestul politiei. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis ca ea poate fi cercetata in arest la domiciliu, decizie pe care Olguta Vasilescu o va contesta.

Ea este acuzata de 8 fapte de coruptie, toate referindu-se la sponsorizari pe care le-a primit din partea unor oameni. Primarita Craiovei se declara insa nevinovata.

Olguta Vasilescu: “Eu fac un stadion acolo, fac un spital la Craiova, eu fac... normal ca e capital de imagine. Dar ce sa facem? Daca se pune problmea asa o sa ajungem ca niciun primar nu o sa mai faca nimic"

Usurata, Olguta Vasilescu a parasit Tribunalul Bucuresti. Este doar pe jumatate libera, pentru ca instanta a decis sa o plaseze in arest la domiciliu. Asadar e acasa, cu familia si prietenii, insa nu poate merge la primarie. Acolo o asteptau astazi consilierii. Unul dintre ei, Mihai Cilibiu, a recurs la un gest extrem.“In semn de solidaritate cu primarul noastru, imi dau demisia din functie." Apoi, cu ochii in lacrimi, a mai tinut sa dea explicatii.

Olguta Vasilescu este acuzata de 8 fapte de coruptie dintre care 4 de luare de mita. Procurorii sustin ca a impus unor oameni de afaceri sa sponsorizeze pe de o parte campania electorala din 2012, iar pe de alta parte sa dea bani pentru renovarea fatadelor cladirilor din centrul Craiovei.

Banii, noteaza anchetatorii, au fost folositi pentru materiale promotionale si pentru plata lui Goran Bregovici, care a sustinut un concert in campania locala.

Anchetatorii au sustinut ca toate demersurile facute de Olguta Vasilescu au fost cu folosirea influentei ei ca senator. Olguta Vasilescu poate contesta decizia instantei.
 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO