Lacrimile pentru Rege au fost de fapt bocetul naţional al unui popor care-şi plânge de milă
Ziua funeraliilor Regelui Mihai a fost ziua în care ne-am privit în oglindă. Au plâns regaliştii, au plâns şi cei care nu ştiau mai nimic despre monarhie. A fost ca un bocet naţional al unui popor care-şi plânge de milă.
O zi întreagă am privit cum mii de oameni şi-au luat rămas-bun şi am lăcrimat des. De jalea mea, a copiilor mei, a ţării ăsteia care-şi ratează, una câte una, toate şansele. E ca un blestem, ca un coşmar din care ne trezim uneori, ne revoltam şi apoi, adormim la loc.
Acceptăm în continuare să dăm spaga, îi privim în ochi pe cei care jefuiesc bugetul statului fără să înţelegem că de fapt ne iau nouă banii din portofel. Că ne fură din sănătatea copiilor, din educaţia lor, din drumuri, din viaţă. Că fiecare ban furat înseamnă încă un spital în paragină şi fără medicamente, manuale lipsa, şcoli care cad.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Ca să supravieţuiască în comunism, oamenii furau de la stat. Nu simţeau nicio vină pentru că şi statul le luase tot. Azi, aceiaşi oameni nu văd o problemă la politicianul care fură de la stat dacă le da şi lor ceva.
“A furat, dar a şi făcut ceva”. De câte ori aţi auzit asta în gura celor care votează primari aflaţi în închisoare? E o mentalitate de care nu mai scăpăm şi care ne ţine în loc sau, mai rău, ne aruncă în trecut. În acei ani în care justiţia făcea scut în jurul corupţilor.
Azi, magistraţii au ieşit în stradă ca să ne arate că nu ne putem întoarce la ce a fost. Au protestat ca să dea un semnal celor care încă nu înţeleg de ce ies oamenii în stradă împotriva noilor proiecte de lege care rescriu legile Justiţiei. Să se întrebe de ce judecătorii şi procurorii sunt împotriva acestor modificări. Să citească cu ochii lor propunerile şi să-şi facă propriile opinii.
Citiţi #legilejustitiei aici şi apoi decideţi singuri dacă sunt ce trebuie României, azi.
Paula Herlo
Romania, te iubesc!
Sursa: Romania, te iubesc
Etichete: Romania te iubesc, Paula Herlo, legile justiției,
Dată publicare:
18-12-2017 14:41