Aplicațiile de dating online, vizate de agresori. În Marea Britanie, infracțiunile s-au triplat

Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Marti 10 Octombrie 2017 08:41
Categorie: Smart things

Tehnologia a topit distanţele dintre oameni, iar aplicaţiile ne permit să cunoaştem şi, de ce nu, să ne îndrăgostim de oameni pe care altfel nu i-am fi întâlnit niciodată.

Dar, pe măsură ce aşa numitele aplicaţii de dating devin tot mai populare, creşte şi numărul infracţiunilor asociate cu acestea.

În Marea Britanie, s-au triplat, în ultimii cinci ani. Ca să-şi găsească perechea sau în căutare de companie pe termen scurt, tot mai mulţi oameni folosesc aplicaţii specializate. 

Siobhan Robbins, corespondent Sky News: „Milioane dintre noi folosesc acum aplicaţii sau site-uri de întâlniri. De fapt, în prezent, una dintre trei relaţii din Marea Britanie începe pe Internet. Dar creşterea în popularitate a dus şi la o creştere a numărului de probleme."

Poliţia britanică a înregistrat, în 2016, 676 infracţiuni asociate acestor aplicaţii, de trei ori mai multe decât în 2011. Dintre acestea, 106 au fost agresiuni sexuale, iar 240 atacuri violente.

În unele cazuri, utilizatorii au fost hărţuiţi de oameni întâlniţi pe Internet.

„Primeam cel puţin un SMS pe minut. Dacă îmi închideam telefonul, mă suna pe fix."

O femeie este o asemenea victimă. Un bărbat cunoscut pe Internet nu a putut să se împace cu ideea că Becky nu vrea să-l mai vadă, după trei întâlniri. I-a aflat adresa şi a început să o pândească.

„Începea să mă înjure, de câteva ori m-a prins de gât şi m-a lipit de un perete. Mi-era teamă că o să vină la mine acasă şi până la urmă o să mă omoare."

Iar statisticile arată că asemenea cazuri se înmulţesc de la an la an, pe măsură ce numărul de utilizatori creşte. Au fost situaţii când violatori sau criminali în serie şi-au abordat victimele pe site-uri de întâlniri.

Sean Sutton, National Crime Agency: „Oamenii care folosesc site-urile de întâlniri au motive bune să o facă. Din nefericire, uşurinţa şi gradul sporit de intimitate, anonimatul, îi atrag şi pe violatori."

Ca să nu se expună, utilizatorii sunt sfătuiţi să-şi fixeze întâlnirile în locuri publice şi să nu furnizeze adresa şi numărul de telefon.

Site-ul de intalniri unde toti utilizatorii trebuie sa tina cu Trump.
Site-ul de intalniri unde toti utilizatorii trebuie sa tina cu Trump. "Prima data am mers la poligon, am tras cu o pusca"
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery