L-au votat de 3 ori primar, dar n-au un metru de sosea in comuna. Ce i-au pregatit localnicii din Havarna edilului

Ultima actualizare: 25-06-2015 07:08

Suparati ca niciodata n-au avut asfalt in comuna, peste o suta de oameni dintr-o localitate din Botosani au luat atitudine si au iesit pe ulita!

S-au asezat in coloane interminabile cu masinile sau, dupa caz, cu caruta, si au pornit intr-un mars care sa-l trezeasca pe primar. Oamenii il acuza ca in cele trei mandate ale sale, n-a asfaltat nici macar un metru de sosea! In schimb, el a tot promis..iar ei l-au tot votat!

In comuna Havarna, din Botosani, oamenii si-au unit fortele si au iesit sa protesteze, in toate cele 6 sate pe care le cuprinde localitatea.

Localnic: "Vrem asfalt, nu praf!!! Asta e conducerea primariei!"

Oamenii sunt revoltati pentru ca in toate cele trei mandate ale sale primarul n-a fost in stare sa asfalteze nici macar un kilometru de drum comunal.

Localnic: "Protestam pentru asfaltarea drumului. Din anii '70 nu s-a pus nicio lingura de asfalt. Primaria nu face nimic in scopul asta."

Localnic: "Pe timp de vara este un praf... Lumea, copiii inhaleaza praf zi de zi. Nu se poate trai in conditiile astea."

Singura bucata de asfalt apartine unui drum judetean, care trece pe la marginea comunei. Restul drumurilor sunt pietruite sau chiar mai rau - de pamant!

Localnic: "Nu poti sa tii un geam deschis, nu poti sta la o masa afara, trebuie sa stai cu masca pe gura."

Primarul recunoaste ca starea drumurilor este proasta, dar sustine ca proiectele sale de reabilitate nu i-au fost finantate. Se lauda, in schimb, ca a ridicat o scoala, a refacut caminul cultural si a amenajat si-un parc.

Gheorghe Jitareanu, primarul localitatii Havarna: "Din punctul de vedere al drumului, este adevarat. Suntem mai in urma. Sunt comune care au mai mult si altele care au mai putin."

Localnicii spun ca daca nu vor fi luati in seama, zilele urmatoare pregatesc si alte forme de protest.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO