Kovesi, primită cu flori la Parchet. Are calitate de suspect și a depus cereri de recuzare

×
Codul embed a fost copiat

Fosta şefă a DNA a sosit vineri, în jurul orei 12:40, la sediul Parchetului General, unde urmează să fie audiată în urma plângerii depuse de fugarul Sebastian Ghiţă.

UPDATE 13:50: La ieșirea de la Parchetul General, fosta șefă a DNA a declarat că este de părere că acest demers îi va afecta candidatura pentru Parchetul European.

Reporter: „S-a luat vreo măsură preventivă în acest caz?”

L.C. Kovesi: „Nu.”

Reporter: „Credeți că vă încurcă această propunere de urmărire penală pentru candidatura la Parchetul European?”

Citește și
Laura Codruta Kovesi
Kovesi, citată azi la Parchet. Acuzaţiile care i se aduc, după o plângere a lui Ghiţă
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

L.C.Kovesi: „Cu siguranță va fi o afectare a candidaturii pe care o parcurg în acest moment. Eu voi merge mai departe, mă voi prezenta la audieri în Parlamenul European, așa cum am fost chemată. Până atunci mai sunt niște etape de parcurs de către candidați. Le voi parcurge și pe acelea.”

 

UPDATE 13:45 Laura Codruţa Kovesi a declarat, vineri, la ieşirea de la Parchetul General, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi a depus două cereri de recuzare.

Ea a precizat că cererile de recuzare îi vizează pe procurorul de caz şi pe procurorul şef de secţie.

Kovesi, primită cu flori

Laura Codruţa Kovesi a fost primită cu flori la intrarea la Parchet. Mai multe persoane au scandat "Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!" și "PSD, ciuma roşie!".

Fosta şefă a procurorilor anti-corupţie nu a răspuns la întrebări, spunând doar că este răcită şi nu poate vorbi. Ea a anunţat însă că va da declaraţii atunci când va ieşi de la audieri.

Înaintea lui Kovesi, a fost audiat în acelaşi dosar, în calitate de martor, Victor Ponta. El a stat două ore şi jumătate în sediul Parchetului General, iar la ieşire a fost huiduit.

Dosarul în care este audiată Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

Laura Codruța Kovesi a declarat joi, pentru ŞtirileProTV: „Am primit o citație în această seară (n.r. miercuri seară), pe la 8 și ceva.A venit un poliţist cu citaţia. Sunt citată în calitate de suspect pentru ziua de vineri. Sunt enumerate trei fapte: luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă. Nu sunt descrise faptele, însă din ce a apărut în spaţiul public şi de pe anumite site-uri care au publicat inclusiv depoziţii ale martorilor audiaţi în diverse dosare, bănuiesc că este vorba de acel dosar care vizează extrădarea lui Popa Nicolae. Nu cred că este o coincidenţă faptul că am fost citată exact în ziua în care eu intenţionam să plec din țară să mă prezint la Bruxelles. Pot să spun că mi-am luat bilet de avion de la începutul săptămânii pentru vineri, pentru că luni știam că trebuie să fie audierea în Parlamentul European. Ea s-a amânat pentru 25 februarie, dar cu toate acestea, toți cei trei candidați care sunt înscriși în procedură trebuie să mai facem niște demersuri și, de aceea, mi-am menținut biletul de avion.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Fostul premier Victor Ponta, audiat la Parchet în dosarul Kovesi: ”Nu sunt o victimă
Fostul premier Victor Ponta, audiat la Parchet în dosarul Kovesi: ”Nu sunt o victimă"

Fostul premier Victor Ponta este audiat vineri ca martor în dosarul în care fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect.

Kovesi, citată azi la Parchet. Acuzaţiile care i se aduc, după o plângere a lui Ghiţă
Kovesi, citată azi la Parchet. Acuzaţiile care i se aduc, după o plângere a lui Ghiţă

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată, vineri.

Elena Udrea, mesaj pentru Codruța Kovesi: ”Bun venit în clubul penalilor!”
Elena Udrea, mesaj pentru Codruța Kovesi: ”Bun venit în clubul penalilor!”

Elena Udrea a comentat, joi, prin telefon, citarea Laurei Codruța Kovesi la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție. Fostul ministru, aflat în Costa Rica, i-a transmis fostei șefe DNA ”Bun venit în clubul penalilor!”

Recomandări
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.