Klaus Iohannis: „Dacă statul de drept e amenințat, fiecare cetățean are de suferit”

Dată publicare: 09-05-2019 10:49
Dată actualizare: 09-05-2019 10:56


Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi dimineața, în deschiderea summitului PPE, despre importanța apărării statului de drept.

Mai mult, șeful statului a promis că România „este o țară profund europeană și va rămâne așa în viitor.”

„La sfârșitul acestei luni, cetățenii sunt chemați la urne pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European. Aceste alegeri sunt, însă, despre mult mai mult decât atât. Aceste alegeri sunt despre a rămâne uniți și solidari în apărarea valorilor fundamentale ale marii noastre familii europene: libertatea, democrația, statul de drept, siguranța și propsperitatea tuturor cetățenilor.

Lupta împotriva celor care nu au niciun fel de soluții pentru oameni care își ascund incompetența sub sloganuri extremiste sau populiste este una pe care avem responsabilitatea să o câștigăm. Viitorul Uniunii Europene depinde de noi”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a continuat precizând că România, cât și alte țări din UE, s-au confruntat cu un „asalt la adresa statului de drept.”

„Vorbeam mai devreme de provocările pe care a trebuit să le gestionăm în ultimii ani. Am asistat și în România, dar și în alte țări ale Uniunii Europene, la un asalt la adresa statului de drept. Există, în continuare, forțe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii, cărora nu le convine când instituții fundamentale ale statului de drept investighează și aduc la lumină faptele de corupție și furtul din banii publici – fie că sunt naționali sau europeni. Apărarea statului de drept a devenit o sintagmă care se aude tot mai des în Europa”, a continuat el.

Potrivit președintelui, „fiecare cetățean are de suferit”, dacă statul de drept e amenințat.

„Este misiunea noastră să le explicăm cetățenilor europeni că nu este o chestiune de retorică politică, ci una de care depinde chiar viața de zi cu zi a fiecărui european. Mai simplu spus, dacă statul de drept este amenințat, atunci fiecare cetățean are, mai devreme sau mai târziu, de suferit. România este o țară profund europeană și așa va rămâne și în viitor. Iar pentru asta contează și votul pe care îl veți da la referendum. Este un vot pentru viitorul european al României.

Vă promit astăzi, aici, alături de familia mea politică, că Europa va fi mereu acasă în România și că România va fi tot mai puternică și tot mai respectată în Uniunea Europeană”, a conchis el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO