Iohannis, de Ziua Pământului: ”Avem, practic, în toate orașele mari din România, deficit de zonă verde”

Dată publicare: 22-04-2021 11:26
Dată actualizare: 22-04-2021 13:51


Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat, joi, că România se aflaă într-un deficit de spațiu verde. Președintele a vorbit despre această situație cu ocazia Zilei Pământului, într-o vizită în Parcul Natural Văcăreşti,

”Avem, practic, în toate orașele mari din România deficit de zonă verde. Avem nenumărate blocuri, alei betonate, foarte puține zone verzi și în ultimele decenii s-a studiat și s-a găsit că ele sunt vitale pentru o comunitate echilibrată.” - a spus președintele României.

Ziua Pământului este sărbătorită, în fiecare an, la 22 aprilie, atât în cadrul Zilei Planetei Pământ cât şi al Zilei Internaţionale a Mamei-Pământ, declarată sărbătoare oficială de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), în 2009.

Manifestările Zilei Pământului în 2021 au început cu un summit global al tinerilor pentru climă condus de Earth Uprising, în colaborare cu My Future My Voice, OneMillionOfUs şi cu alte sute de tineri activişti pentru climă, la 20 aprilie 2021. Acest eveniment digital a examinat legătura dintre criza climatică şi problemele legate de poluare, sărăcie şi pandemie. O altă acţiune în cadrul summit-ului a inclus şi activişti proeminenţi de pe toate continentele, care s-au concentrat pe rolul crucial pe care îl joacă educatorii în combaterea schimbărilor climatice.

În paralel cu summitul global privind climă, earthday.org organizează, pe 22 aprilie 2021, cel de-al doilea eveniment digital Earth Day Live, pe site-ul său, prin ateliere de lucru, discuţii de grup şi spectacole speciale concentrate pe tema Restore Our Earth - abordând procesele naturale, tehnologiile ecologice emergente şi gândirea inovatoare care pot reface ecosistemele lumii.

Anul acesta, se împlinesc 51 de ani de când celebrăm Ziua Pământului iar această sărbătoare trebui extinsă prin acţiuni zilnice cu scopul de a ocroti planeta noastră, se subliniază pe www.earthday.org.

Sursa: Pro TV, Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO