Klaus Iohannis, despre aderarea la zona euro: Este un obiectiv de importanță esențială


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 15 Decembrie 2017 15:48
Categorie: Stiri actuale
Presedintele Klaus Iohannis la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a reiterat, vineri, la Bruxelles că România își dorește să adere la zona euro cât mai curând.

Șeful statului a participat, vineri, la Summitul Euro în format extins de la Bruxelles. Discuţiile din cadrul reuniunii s-au concentrat pe modalităţile de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare.

Astfel, președintele Iohannis a reiterat angajamentul României privind aderarea la zona euro.

„Preşedintele României a apreciat faptul că toate statele membre participă la Summit, inclusiv cele care nu fac parte din zona euro, evidenţiind necesitatea avansării în procesul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare printr-o abordare incluzivă şi consensuală a statelor membre. În context, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul ferm al României de a adera la zona euro cât mai curând posibil, arătând că, pentru ţara noastră, adoptarea monedei unice este un obiectiv de importanţă esenţială, atât pentru economia naţională şi prosperitatea pe termen lung a cetăţenilor români, cât şi pentru poziţionarea noastră în interiorul Uniunii", se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles. Pe agenda Consiliului European au figurat teme privind domeniul securităţii şi apărării, dimensiunea socială a Uniunii Europene (UE), educaţia şi cultura, respectiv politica UE în domeniul migraţiei. De asemenea, au avut loc discuţii privind stadiul procesului de retragere a Marii Britanii din UE.

În marja Consiliului European, preşedintele Iohannis a participat la Summitul Euro+, la care au luat parte şi statele membre non-euro.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO