Klaus Iohannis a participat la slujba de sfintire a noii catapetesme a Bisericii Palatului Cotroceni
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a sfintit miercuri Biserica din curtea Palatului Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis.
La slujba de sfintire, patriarhul a folosit din nou celebrul miruitor, o tija telescopica moderna, ce seamana foarte bine cu un trafalet pentru zugravit. Dupa ceremonia religioasa, patriarhul i-a facut cadou o icoana lui Klaus Iohannis, pe care acesta a promis ca o va pastra in biroul prezidential.
La finalul slujbei de sfintire, Patriarhul Daniel i-a facut un cadou special presedintelui Klaus Iohannis.
Patriarhul BOR Daniel: "Domnule presedinte, va rugam sa primiti aceasta icoana ca semn de pretuire si ca recunostinta pentru ca in aceasta biserica se pot ruga credinciosii in toate zilele de sarbatoare. Cred ca este un caz unic in Europa cand in palatul prezidential se afla o biserica."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: "Preafericirea voastra, este sarbatoare si prezenta dumneavoastra, care ne onoreaza, face sa fie si mai mare sarbatoare. Va multumesc pentru prezenta, pentru aceasta sfintire care finalizeaza reconstructia acestei frumoase biserici din Palatul Cotroceni."
Patriarhul Daniel a sfintit, in octombrie 2009, Biserica Palatului Cotroceni, dupa lucrarile de reconstructie, in prezenta presedintelui de atunci, Traian Basescu.
Biserica din curtea Palatului Cotroceni a fost ctitorita, in urma cu 330 de ani, de domnitorul Serban Cantacuzino. Lacasul de cult care poarta hramul Adormirea Maicii Domnului a fost daramat in 1984, in timpul regimului Ceausescu, si refacut dupa Revolutie.