Jurnalist din Constanța, reținut și eliberat ulterior, după ce a amenințat doi procurori DNA pe WhatsApp

Ultima actualizare: 24-12-2021 17:58
DNA

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost reţinut după ce ar fi ameninţat doi procurori DNA, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Suspectul este jurnalist și face parte dintr-o grupare care ar mai fi folosit astfel de metode.

Jurnalistul din Constanța le-a trimis mesaje de amenințare pe WhatsApp procurorilor DNA cu scopul de a-i intimida, scrie Replica de Constanța.

”În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate s-a reţinut că, la data de 20.12.2021, în jurul orei 20,40, prin mesaje text trimise prin aplicaţia WhatsApp de pe numărul său de telefon, le-a adresat în mod direct ameninţări cu acte de violenţă şi cu alte fapte păgubitoare celor două persoane vătămate, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ale acestora, în scop de intimidare şi răzbunare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

V.M.F. nu ar fi singurul jurnalist aflat sub supravegherea oamenilor legii, care au sub observație mai multe persoane din Constanța ce practică această meserie prin șantaj, susține publicația citată.

Conform procurorilor, suspectul, care nu are antecedente penale, a fost reţinut pentru 24 de ore în dosarul în care este cercetat pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj judiciar, iar vineri fost formulată şi transmisă Judecătoriei Constanţa propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile.

El a fost pus în libertate însă, de Judecătoria Constanţa, dar decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO