Județul Argeș interzice coșul de cumpărături de mână în supermarketuri, din cauza riscului de transmitere a COVID

Ultima actualizare: 27-11-2020 20:23
alimente ambalate supermarket
Shutterstock

Autoritățile din județul Argeș au convenit cu conducerile supermarketurilor să renunțe la coșurile de cumpărături de mână, întrucât ar reprezenta un factor de risc ridicat de transmitere a noului coronavirus, scrie Universul Argesean.

Prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit joi cu reprezentanții supermarketurilor și ai marilor centre comerciale din județ, în încercarea de a găsi soluții pentru evitarea aglomerării și diminuarea riscului de infectare cu noul coronavirus.

”În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2.500 lei”, mai precizează prefectura.

Autoritățile mai recomandă, pentru limitarea răspândirii COVID-19 și pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, ca în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat să se instaleze panouri despărțitoare, de plexiglas. În județul Argeș, rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 4,88 la mia de locuitori.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO