Elodia este oficial moarta. Ce face Cristian Cioaca si ce spun anchetatorii, dupa 4 ani de mister

×
Codul embed a fost copiat

Elodia Ghinescu este oficial moarta! Asta nu inseamna ca cea mai mediatizata poveste petrecuta in Romania se incheie cu decizia luata de magistratii din Brasov.

Vorbim doar despre o formalitate juridica dupa ce in ultimii 4 ani avocata n-a mai dat niciun semn de viata. Pe de alta parte, parintii Elodiei pot sa se judece cu sotul acestia pentru avere.

Politistul Cristian Cioaca pare sa fie singurul care are cheia tulburatorului caz. El este cel care a vazut-o ultima data pe Elodia si tot pe el il banuiesc procurorii ca a si ucis-o, doar ca pana acum nu au putut dovedi.

Pentru mama Elodiei Ghinescu anuntul sec nu a insemnat nici pe departe mangaierea. Din 30 august 2007 isi asteapta fiica si nici pana acum autoritatile nu au reusit sa ii gaseasca acesteia trupul.

 

Citește și
Cristian Cioaca
Politia: "Cioaca a ucis-o pe Elodia". Ce spune chestorul care a condus ancheta
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Desi au trecut 4 ani intrebarile legate de Elodia Ghiescu s-au inmultit dar tot nu au primit niciun raspuns.

Unde a disparut un om de parca nu ar fi existat niciodata?

Cum a murit Elodia Ghinescu si cine i-a fost calaul?

De la bun inceput procurorii au mers pe ipoteza crimei. Principalul suspect a devenit sotul avocatei, Cristian Cioaca, pe atunci politist la IPJ Brasov. A fost ultima persoana care a vazut-o in viata iar casnicia lor era pe butuci.

Pe urmele lui a pornit procurorul general Marius Iacob. In apartamentul celor doi, criminalistii au gasit urme de sange. Au aflat apoi ca sotii s-ar fi certat dar si ca Cioaca ar fi citit scrisorile private ale Elodiei care s-ar fi iubit cu un alt barbat.

"Avem indicii temeinice ca si-a omorat sotia, dupa care a segmentat cadavrul si l-a pus in diferite obiecte pe care le-a ascuns in locurile pe care noi le verificam. E posibil sa-l fi ascuns intr-un loc pe care noi nu avem cum sa-l identificam," spunea procurorul.

 

Si uite asa anchetatorii au pornit o lupta cu morile de vant. Au rascolit munti si vai din 4 judete in speranta ca vor gasi cadavrul Elodiei.

Au luat la pas Brasovul si Prahova au facut cercetari in Poiana Brasov, la Rucar, in Fundata, Rasnov, si Cristian, dar si in localitatea din Arges in care traiesc parintii lui Cioaca. La randul lor scafnadrii au intrat in apele Oltului dar si in lacuri de acumulare. Totul in zadar.

Probele adunate la dosar nu au fost suficiente pentru a demonstra moartea Elodiei si vinovatia lui Cioaca. Si nu vorbim de indicii vagi, caci anchetatorii au gasit in aceasta rapa de langa Brasov uniforma lui Cioaca, patata de sangele Elodiei, manusi chirugicale cu urme de sange, alaturi de alte obiecte personale si fotografii in care avocata zambea fericita in bratele barbatului ei.

Pe masura ce ancheta se impotmoleste, Cioaca este tot mai prezent in presa iar brandul Elodia se vinde de minune. Apare prajitura Elodia, un desert cu vanilie si cacao, pe internet multi joaca "Gaseste-o pe Elodia!", iar la radio se lanseaza un slagar de succes.

Subiectul nu putea fi ratat nici de microbisti. Cei de la Poli Timisoara au facut chiar un imn.

Anul trecut, anchetatorii dadeau de inteles ca sunt tot mai aproape de rezolvarea cazului dupa ce au gasit un craniu pe malul Oltului .

Si aceasta descoperire s-a transformat intr-un balon de sapun.

Practic ancheta batea din nou pasul pe loc. Doar procurorul Marius Iacob inca mai credea ca o va gasi pe Elodia: A fost omorata si transportata in loc care n-a fost identificat. Cel mai probabil cu o geanta. Eu in fiecare zi am impresia ca o sa gasim acest cadavru.

Cazul Elodiei i-a pus pe ganduri si pe specialistii in domeniu criminalistic. Unul dintre ei este doctorul conferentiar Nicolae Zamfirescu. Acesta vine cu o pista noua: " Putea sa existe un program de protectie a martorilor. Daca Elodia ar fi fost
inclusa intr-un program de protectia a martorilor, nu trebuia ca totusi cineva sa stie de acest lucru? E normal si firesc, dar nu pentru urechile tuturor, deci practic ea ar putea fi in viata
"

Bineinteles nu exclude nici el varianta crimei. Elodia a fost executata fie de sot fie de un asasin platit dupa ce avocata s-ar fi amestecat in mafia imobiliara.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
O gluma macabra sau l-a luat gura pe dinainte? Cioaca:
O gluma macabra sau l-a luat gura pe dinainte? Cioaca: "Am vorbit cu Elodia la telefon"

Cristian Cioaca a facut, joi, o declaratie suprinzatoare, care i-a facut pe jurnalisti sa alerge dupa el cu microfoanele. Fostul politist a spus zambind, asa cum face de obicei, ca a vorbit "la telefon" cu Elodia Ghinescu.

Politia:
Politia: "Cioaca a ucis-o pe Elodia". Ce spune chestorul care a condus ancheta

Chestorul Vasile Viorel, cel care a condus ancheta, a declarat ca se stie numele celui care a ucis-o pe avocata Elodia Ghinescu. Potrivit acestuia, criminalul ar fi chiar sotul ei, Cristian Cioaca.

Politistii germani au gasit o metoda prin care ar putea fi descoperita Elodia
Politistii germani au gasit o metoda prin care ar putea fi descoperita Elodia

Disparitia fara urma a Elodiei Ghinescu este similara cu multe cazuri la nivel european. Ca si avocata romanca, foarte multe persoane dispar an de an, fara ca politistii sa poata gasi indicii clare si sa rezolve cazurile. Iata la ce s-au gandit nemtii.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.