Judecatorii au decis sa-l elibereze din arest pe fiul lui Sile Camataru

Dată publicare: 11-01-2012 10:17
Dată actualizare: 13-10-2012 03:32


Camataru

Judecatoria Sectorului 4 a decis eliberarea din arest a lui Mario Nutu Balint, fiul lui Sile Camataru. El este incarcerat din 22 decembrie 2011, in dosarul in care este acuzat de camatarie. Decizia poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

Mario Nutu Balint, fiul lui Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, a cerut Judecatoriei Sectorului 4, in 27 decembrie 2011, sa fie eliberat sub control judiciar.

Magistratul Judecatoriei Sectorului 4 i-a admis, miercuri, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar si i-a impus o serie de interdictii, printre care sa nu poarte arma si sa nu ia legatura cu inculpatii si martorii din dosarul in care este cercetat.

Decizia Judecatoriei Sectorului 4 poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti. Mario Nutu Balint mai are o cerere de liberare provizorie pe cautiune, formulata la Judecatoria Sectorului 4 in 3 ianuarie, care are termen de judecata in 31 ianuarie.

In decembrie 2011, Mario Balint a recunoscut la Tribunalul Bucuresti ca a imprumutat bani unor persoane, dar a aratat ca s-a oprit din a da bani cu dobanda in 23 noiembrie 2011, la o zi dupa ce legea care incrimineaza camataria a aparut in Monitorul Oficial.

"Niciodata nu am oferit bani, tot timpul am fost cautat, mi-au fost ceruti bani. Eu le dadeam bani pentru ca ma implorau. Le trebuiau acesti bani pentru a fi dati mai departe altora, care ii terorizau. De mic copil am facut si eu... Am vandut parfumuri, mi-am strans niste bani. Nu am mai dat bani dupa ce a intrat in vigoare legea. Tatal meu (Sile Camataru - n.r.) nu m-a invatat niciodata de rau. Mi-a spus intotdeauna sa-mi vad de treaba mea, sa merg la scoala. Imi zicea: «Uite ce s-a intamplat cu mine»", a spus Mario Balint in fata instantei.

Avocatul acestuia a spus atunci in fata magistratilor ca in cazul lui Mario Balint nu exista elementele constitutive ale infractiunii de camatarie. Totodata, avocatul a aratat ca Mario Balint a crescut de la 13 bani fara tata, este student in anul trei si ca "incearca sa scape de pecetea ca este fiul lui Sile Camataru".

Unul dintre motivele pentru care Judecatoria Sectorului 4 a respins cererea procurorilor de a-l aresta pe fiul lui Sile Camataru a fost acela ca tanarul este acuzat doar de camatarie, nu si de proxenetism, furt, evaziune fiscala sau inselaciune. Un alt motiv este ca fapta de care este acuzat, desi "este o adevarata indeletnicire" a tanarului, este recent incriminata, printr-o lege intrata in vigoare in 25 noiembrie.

De la Mario Balint a imprumutat bani cu camata si un elev de la Liceul "Jean Monnet" din Capitala, Alexandru Bibu, fiul consilierului local de Tulcea Nicolae Bibu. Alexandru Bibu este cercetat si in legatura cu un accident rutier din 2011.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO