Fratii Becali si judecatoarea Terceanu, arestati preventiv. STENOGRAMELE din dosarul "Mita pentru judecator"

20-11-2015 07:43


Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri arestarea preventiva pentru 30 de zile a judecatoarei Geanina Terceanu. In acelasi dosar, au fost arestati preventiv fratii Ioan si Victor Becali, cei care ar fi mituit-o.

Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri arestarea preventiva pentru 30 de zile a judecatoarei Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti, acuzata ca a cerut 220.000 euro mita pentru a da o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal.

In acelasi dosar, au fost arestati preventiv fratii Ioan si Victor Becali, cei care ar fi mituit-o pe judecatoare.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de cei arestati.

Geanina Terceanu va fi dusa in arestul Politiei Capitalei, in timp ce Victor si Ioan Becali sunt incarcerati la Penitenciarul Poarta Alba, fiind condamnati in dosarul transferurilor.

STENOGRAMELE din dosarul "Mita pentru judecator"

Judecatoarea Geanina Terceanu ar fi primit de la Ioan si Victor Becali si de la Cristi Borcea, 220.000 de euro in mai multe transe, sustin procurorii. Magistratul a incasat spaga din aprilie 2009 pana in luna mai 2012. 10.000 de euro i-ar fi luat în mod direct de la Ioan Becali, intr-un birou din incinta stadionului Ghencea. Alti 10.000, judecatoarea i-ar fi incasat de la Victor Becali, in prezenta lui Ioan Becali, acasa la cei doi, in Pipera.

Tot in luna mai 2009, Geanina Terceanu a mai primit 40.000 de euro de la cei doi frati Becali, prin intermediar. In 2012, inainte de a da sentinta, judecatoarea ar mai fi primit, prin intermediar, 105.000 de euro. Iar dupa ce a dat verdictul si i-a achitat pe toti inculpatii din Dosarul Transferurilor din fotbal, Terceanu a incasat alti 45.000 de euro, fiind folosit acelasi intermediar.

10 mii de euro au mai venit de la Cristi Borcea inainte de sentinta, spun anchetatorii. Aparent, ulterior acestor tranzactii, intermediarul i-a cerut inapoi o parte din bani, insa judecatoarea i-a spus ca i-a cheltuit.

Judecatoarea a fost interceptata cand vorbea despre spaga. Magistratul le-ar fi cerut celor implicati sa nu declare nimic anchetatorilor, daca sunt chemati la audieri.

Intermediar: "Stai linisita, ca nu se-ntampla nimic! Deci, nu mai e nicio problema! Am fost la Victor, am rezolvat cu el. Mi-a dat o parte."
Terceanu Geanina: "Foarte bine!"

Acealsi intermediar insa o avertizeaza ca DNA a inceput o investigatie si ca s-au aflat date despre mita.

Terceanu Geanina: "Vai de capu' meu! Nu spuneti! Nu spuneti nimic! Asta este!"
Intermediar: "Bai, stai linistita, ca daca vroiam sa te dau pana acum, te dadeam. Stai linistita, ca nu dau nimic."
Terceanu Geanina: "Ai inteles? Deci, nu dati in gat, ca pedeapsa o da instanta!"
Intermediar: "Da' nu-i vorba de dat in gat! Da' bai, stai linistita, ca nu fac, nu fac. Deci, nu fac."

Intermediarul incearca sa obtina de la judecatoare o strategie comuna de aparare.

Intermediar: "Daca in caz ma cheama sau o cheama, ce sa zicem? Sa cadem de acord toti."
Terceanu Geanina: "Nu... ce sa zici? Nimic! Ce sa zicem? Asta e! Nu ne cunoastem si nu spunem."
Intermediar: "Pai, normal ca nu zicem nimica, dar ce zicem?"
Terceanu Geanina: "Nimic! Ce sa zicem? Asta e! Nu dai declaratii!

Inregistrarea prezentata de procurori in fata instantei arata ca judecatoarea era constienta de faptul ca a luat mita si a incercat sa obtina promisiunea ca nici unul dintre cei implicati nu va vorbi cu anchetatorii.

VIDEO PROTVPLUS.RO