Jaful de la bijuteria din centrul Capitalei a durat doar 30 de secunde. "Actiunea", filmata pas cu pas de 3 camere

Ultima actualizare: 27-04-2017 07:01

Atacul armat petrecut intr-o bijuterie din centrul Bucurestiului a durat doar 30 de secunde. Episodul violent a fost inregistrat de camerele de supraveghere, iar imaginile au fost facute publice.

Desi initial paguba a fost estimata la 120.000 de lei, in realitate, este mult mai mare. Cei doi talhari prinsi intr-o locuinta din Calarasi au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

Trei camere de supraveghere au intregistrat pas cu pas jaful. Prima camera surprinde momentul in care cei doi, un italian in varsta de 20 de ani si un roman de 23, intra in magazin. In timp ce unul din ei armeaza un pistol pe care il indreapta spre vanzator, celalalt se repede la o vitrina.

O alta camera arata reactia barbatului aflat dupa tejghea. Incearca sa-i opreasca, moment in care este lovit cu furie cu pistolul. Omul incearca apoi sa inchida un seif si sa apese butonul de panica.

In clipa in care se intoarce inspre unul dintre hoti, care reusise sa goleasca intr-un rucsac cateva tavite cu bijuterii, e lovit iar si cade. Pana la urma se redreseaza si fuge intr-o alta incapere de unde tipa dupa ajutor. Grabiti, talharii golesc si alte tavite, dupa care ies in graba.

Dupa ce au jefuit in plina zi magazinul situat pe unul din cele mai circulate bulevarde din Centrul Bucurestiului, cei doi hoti au alergat spre parcarea din spatele magazinului. Acolo aveau o masina cu care sa scape de urmaritori.

Andreea Gherman, reprezentantul magazinului: "Pana in parcare au fost urmariti si de un vecin. Probabil nu stia ca sunt inarmati. A reusit chiar sa ii scoata cagula si masca unuia dintre ei, culmea, chiar in fata altor camere de supravegere."

Proprietarii bijuteriei nu sunt la prima experienta de acest gen.

"Au mai venit unii anul trecut. Erau mai multi si au furat bijuterii cu pietre, dar erau doar butaforii fara valoare", a mai spus reprezentanta magazinului.

De data aceasta, hotii au fugit cu piese care valoreaza peste 120.000 de lei, insa au facut prapad in urma lor. Foarte multe podoabe au fost calcate in picioare, astfel ca paguba totala depasteste 150.000 de lei.

Politistii sunt convinsi ca inainte sa dea spargerea la bijuterie cei doi au furat mai multe arme de tip air soft dintr-un magazin aflat in apropiere. Deocamdata aceasta fapta nu a fost probata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO