Jaful de 40 de secunde: angajatii bancii nu sunt exclusi din cercul de suspecti

Ultima actualizare: 28-10-2012 09:08

Alerta la Constanta, unde politistii sunt in cautarea celor doi indivizi care au dat vineri un atac fulgerator la o banca din oras. Au actionat ca la carte si nu au lasat urme. Iar pentru ca purtau cagule, nu li se poate face nici portretul-robot.

De parca totul ar fi fost de partea lor, nu exista amprente si nici pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere nu se distinge mare lucru. Totusi, anchetatorii vorbesc despre un cerc de suspecti, din care nu sunt exclusi nici angajatii bancii.

In numai 40 de secunde, cei doi hoti au fugit cu 20.000 de lei. Fara sa se lase intimidati de faptul ca o clienta era la ghiseu, cei doi tineri, cu fetele acoperite, au intrat in banca vineri seara, cu putin timp inainte de incheierea programului.

Au trecut de prima usa glisanta, dar pe cea de-a doua, unul dintre ei a blocat-o. Partenerul lui s-a indreptat spre casiera si sub amenintarea armei, i-a cerut banii. Femeia, cuprinsa de panica, a deschis primul sertar si i-a dat 20.000 de lei. Dupa ce a pus mana pe ei, hotul s-a indepartat in graba.

Nu se stie deocamdata daca cineva i-a asteptat pe cei doi faptasi cu masina la scara. Cert este ca au disparut imediat si nici pana acum nu au fost prinsi.

Puteau sa faca insa o paguba si mai mare, pentru ca
in celelalte doua sertare din casierie, exista o suma mare in valuta. Politistii analizeaza acum toate cadrele surprinse de camerele de supraveghere, cautand indicii.

Curios este faptul ca in momentul atacului, casiera nu a actionat nici butonul de panica de sub tejghea, nici altul, aflat in propriul ei buzunar. Banca nu avea un paznic angajat, dar o firma de paza si-a trimis echipajul acolo imediat ce a sunat alarma. A durat 7 minute pana au ajuns agentii si deja lovitura se transformase intr-un jaf de succes.

Hotii au reusit sa fuga inainte ca cineva sa le vada fata, asa ca politistii au facut filtre prin tot orasul.

La 12 ore dupa atac, adica sambata in zorii zilei, politistii au renuntat sa mai controleze masinile din trafic si s-au axat pe audierea celor trei martori, doua angajate si o clienta.

In banca exista si o a patra persoana la momentul spargerii, chiar directorul sucursalei, dar se afla intr-o incapere alaturata si nici n-a stiut ce s-a intamplat pana nu s-a dat alarma. Din fericire banii furati erau asigurati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO