ÎPS Teodosie, mesaj pentru autorități: "Să nu ne rănească de Sărbători. Să facem Paștele fără restricții"

Dată publicare: 25-03-2021 21:31
Dată actualizare: 25-03-2021 21:38


ÎPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus, joi seara, că le doreşte tuturor celor care conduc ţara să aibă lumina lui Hristos şi să nu-i "rănească" pe oameni de Sărbători, iar Paştele să fie celebrat fără restricţii şi cu toată bucuria.

"Doresc tuturor celor ce ne conduc să aibă lumina lui Hristos şi prin aceasta să hotărască şi să nu ne rănească de sărbători. Vă doresc tuturor să rămânem în post, împreună în rugăciune şi Paştele să ni-l facem la lumină, fără restricţii şi cu toată bucuria, umplându-ne de harul luminii învierii lui Hristos, amin", a afirmat ÎPS Teodosie, la finalul emisiunii "Dialog duhovnicesc cu ascultătorii", realizată la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Ierarhul le-a transmis credincioşilor că îi aşteaptă la seria de evenimente religioase ce se desfăşoară în această perioadă, potrivit Agerpres.

"Ne vedem şi mâine, de asemenea, la Sfânta Liturghie, la 7,45, ne vedem şi poimâine, sâmbătă, la mănăstirea Strunga, la 8,15, ne vedem şi sâmbătă seara, la ora 22, la Acatist, ne vedem şi duminică la Catedrală, la ora 8,30 şi, iată, tot aşa vom merge mai departe. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi şi să rămânem în această comuniune cu Dumnezeu, care să strălucească şi să fie viu în sufletele şi în inimile noastre", a afirmat ÎPS Teodosie.

Premierul Florin Cîţu a afirmat joi, după discuţiile purtate cu reprezentanţii cultelor religioase, că soluţia spre care se îndreaptă autorităţile este adaptarea intervalului orar al restricţiilor de circulaţie astfel încât credincioşii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, cu condiţia respectării regulilor de siguranţă sanitară.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO