Întreg Bucureștiul s-a oprit din cauza zăpezilor. Și zborurile de pe Aeroportul Otopeni au avut întârzieri
În capitală, ninsoarea s-a pornit după miezul nopții și până s-a luminat stratul de zăpadă măsura deja 15 centimetri. Pompierii au fost chemați în zeci de locuri unde copacii s-au rupt și au distrus mașinile parcate în apropiere.
Inevitabil s-a circulat greu, mijloacele de transport în comun au mai avut întârzieri, iar pe aeroporturi decolările s-au prelungit din cauza procedurilor de degivrare.
Bucureștiul s-a trezit sub o mantie albă, după câteva ore de ninsoare abundentă. Utilajele curățau arterele, dar în multe locuri zăpada se așternea rapid.
Șofer: „Greu, nu prea s-a dat zăpada. Eu vin acum din Militari și cum este aici, așa e tot drumul!”
Bărbat: „Nu înțeleg cu transportul în comun, ce au pățit ăștia de la STB nu înteleg. Nu mai circulă? Acum dacă a dat un pic de zăpada s-au retras sau cum?”
Când a văzut ce e afară, o doamnă și-a dat seama că a plecat cam târziu spre aeroport.
Reporter: Cum vă așteptați să fie drumul până la aeroport?
Femeie: „Sper să fie sub o oră, pentru că altfel pierd avionul”.
După câteva ore de ninsoare, au început să apară și probleme mai serioase, iar oamenii au sunat la 112.
Pompierii intervin pe zeci de alei și stradute din spatele blocurilor în tot Bucureștiul. Au venit să îndepărteze copaci care s-au prăbușit din cauza zăpezii și a gheții. În unele cazuri au avariat mașinile oamenilor, parcate în apropiere.
Șofer: „M-au anunțat vecinii că sunt pompierii aici”.
Reporter: E pagubă mare?
Șofer: „Nu știu, e de câteva sute de lei bune”.
Reporter: Asigurare aveți?
Șofer: „Da”.
Până la ora 14, doar în București pompierii au îndepărtat peste 40 de copaci care s-au rupt și au căzut de cele mai multe ori peste mașini. Cel mai rău a fost în sectoarele 3 și 6.
Oamenii au pierdut avionul din cauza întârzierilor
Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: „Au fost înregistrate în ultimele 24 de ore două accidente ușoare, de la miezul nopții până acum s-au prezentat la biroul accidente ușoare 60 de conducători auto, de precizat că toți aveau montate cauciucuri de iarnă”.
Probleme au fost și pe aeroportul Otopeni, unde aeronavele au decolat cu mici întârzieri din cauza procedurilor de degivrare. Nici pe calea ferată nu a fost mai bine.
Bărbat: „Foarte rău, avem întârziere o oră jumate aproape. Sunt oameni din tren care au pierdut avionul din cauza întârzierii”.
Și trenurile circulă în condiții de iarnă. Din cauza zăpezii și a viscolului, garniturile care merg pe raza județului Iași circulă cu cel mult 50 de km pe oră și la Craiova cu maximum 30 de km pe oră. Motiv pentru care ajung la destinație cu zeci de minute întârziere.
Numai în Gara de Nord garniturile care au ajuns au cumulat peste 300 de minute întârziere.
Șapte șoferi au rămas și fără permisul de conducere după ce au fost prinși făcând drifturi pe șoselele înghețate din capitală.
Reporteri: Alexandru Stan, Daniel Nițoiu, Delia Bîrla