Incendiul de pădure din Valea Doftanei a fost stins. Locul va fi monitorizat
Pompierii din Prahova au sporit, miercuri, numărul echipelor de intervenție implicate în stingerea incendiului de pădure izbucnit pe un versant muntos de pe Valea Doftanei, în apropiere de barajul Paltinu.
Ca să ajungă la locul incendiului, militarii trebuie să traverseze lacul cu barca și să urce apoi pe jos panta abruptă și sălbatică a muntelui.
Deocamdată nu se știe de la ce a pornit focul, dar localnicii spun că primele fuioare de fum s-ar fi văzut încă de acum o săptămână.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Flăcările s-au întins pe o suprafață de aproximativ 12.000 de metri pătrați și au fost întreținute de vegetația extrem de uscată.
Incendiul izbucnit în pădurea din Valea Doftanei a fost stins
Incendiul izbucnit în pădurea din Valea Doftanei a fost stins de pompieri, miercuri, după nouă ore de intervenţie, dar suprafaţa afectată va rămâne sub monitorizare şi în această noapte, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.
„După 9 ore de muncă, pompierii strâng baza materială şi se retrag. S-a acţionat cu apă, fiind creată o reţea de furtunuri care au alimentat dispozitivele de stingere portabile purtate de pompieri. De asemenea, s-a intervenit cu drujbe pentru a mărunţi doborâturile masive care încă ardeau violent, astfel încât să poată fi stinse. Au fost neutralizate focarele. Locaţia rămâne sub monitorizare şi în această noapte", potrivit ISU Prahova.
Focul a izbucnit marţi după-amiază şi se manifesta la pădurea din Valea Doftanei, în zona Barajului Paltinu. Flăcările cuprinseseră litiera, doborâturile şi vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 metri pătraţi.
.