Probleme pe aeroporturi din cauza ninsorii. Cursele din Iași au fost suspendate

Ultima actualizare: 11-01-2019 11:04

Capitala a fost acoperită de un strat gros de zăpadă, în timp ce şapte judeţe din estul României se află sub cod galben de vreme rea.

Cursele aeriene pot înregistra întârzieri moderate de 30 - 40 de minute la plecările de pe aeroportul Internaţional Henri Coandă, din cauza degivrărilor, a anunţat, vineri dimineaţa, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

"Pe aeroporturile din Bucureşti, operarea se face fără probleme generate de condiţiile meteo", spun reprezentanţii companiei, conform Agerpres.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat joi după-amiaza ninsori în Capitală pe parcursul nopţii de joi spre vineri şi depunerea unui nou strat de zăpadă a cărui grosime va fi în medie de 12 - 16 cm în dimineaţa zilei de vineri.

Operaţiunile de zbor au fost suspendate pe Aeroportul din Iași din cauza viscolului

Aeroportul Internaţional Iaşi a suspendat vineri toate operaţiunile de zbor din cauza ninsorii şi viscolului, traficul aerian urmând a fi reluat în momentul când vremea o va permite, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, reprezentanţii Aeroportului Internaţional Iaşi au precizat că, deşi nu se poate decola şi ateriza în prezent, aeroportul rămâne deschis.

"Stimaţi pasageri, din cauza condiţiilor meteo severe, pe Aeroportul Iaşi nicio cursă nu poate ateriza sau decola momentan. Ninsorile abundente şi vântul puternic fac imposibilă desfăşurarea activităţilor aeroportuare. Operaţiunile de zbor au fost suspendate, însă aeroportul rămâne deschis. În momentul în care va vremea va permite şi se comunică reluarea curselor, toată tehnica din dotare va fi antrenată în procesul de deszăpezire a suprafeţelor de mişcare", a arătat conducerea Aeroportului Iaşi.

Totodată, pasagerilor li se recomandă să ţină legătura cu companiile aeriene. "Dacă aveţi programate zboruri astăzi, vă recomandăm să ţineţi în permanenţă legătura cu operatorii aerieni", se arată în postarea celor de la Aeroport.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO