Instanţa a anulat amenda aplicată unui cunoscut protestatar de către Jandarmerie
Instanța a anulat amenda primită de către un protestatar #Rezist de la Jandarmerie în vara anului trecut pentru că acestuia ”i-a fost încălcată libertatea de exprimare”
Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a anulat amenda de 2.000 de lei primită de un protestar pe motiv că „nu trebuie declarate în prealabil adunările ce se desfăşoară în exteriorul sediilor persoanelor juridice de interes public său privat” şi că libertatea de exprimare şi libertatea de întrunire sunt garantate de Constituţia României, relatează site-ul clujust.ro.
Marian Moroșanu a fost amendat pe 6 iulie 2017 fiindcă ar fi organizat protestul din 2 iulie din faţa Guvernului. Judecătorul a constatat că acestuia i-a fost încălcat dreptul la liberă exprimare şi că "nu trebuie declarate în prealabil adunările ce se desfăşoară în exteriorul sediilor persoanelor juridice de interes public sau privat", se arată în motivare, potrivit sursei citate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Interpretarea larg accepta în practică judiciara actuală este aceea că adunările publice trebuie să fie în legătură cu activitatea acelei instituţii publice, or, în speţă, este de necontestat faptul că adunarea publică din data de 2.07.2017 organizată în faţa Guvernului României avea drept scop manifestarea împotriva reprezentanților instituţiei şi a măsurilor adoptate de aceştia. Este adevărat ca regula generală este aceea că adunările publice trebuie declarate în prealabil. Cu toate acestea, articolul 3 din legea 60/1991 consacră o serie de excepţii generate de necesitatea de a asigura un echilibru între măsurile rezonabile şi adecvate pentru a asigura desfăşurarea paşnică a manifestaţiilor licite ale cetăţenilor şi dezideratul ca pentru întrunirile ce au loc pe căile publice să nu fie exagerată impunerea obligaţiei de a se obţine o autorizaţie în prealabil", se arată în motivarea sentinţei.