Inspectorii ANI: Senatorul PSD Constantin Lazar si-a angajat fiul la propriul cabinet parlamentar


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 10:02
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2011 09:32
Categorie: Stiri actuale
Sorin Constantin Lazar

Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a-l cerceta pentru conflict de interese pe senatorul Sorin Constantin Lazar. El este acuzat ca a favorizat numirea fiului sau la propriul cabinet parlamentar.

Mai exact, este vorba despre Biroul Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi.

Astfel, in urma evaluarilor demarate la data de 28 iunie, inspectorii de integritate au constatat ca Sorin Lazar, senator PSD, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Mihai Eduard Lazar, in perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011 in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi.

El a incalcat, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Beneficiul patrimonial obtinut de catre fiul parlamentarului a fost de 6.434 lei.

Senatorul a fost informat cu privire la declansarea activitatii de evaluare. El s-a prezentat la sediul ANI, unde a refuzat sa depuna un punct de vedere cu privire la aspectele constatate - sustine Agentia Nationala Integritate.

In acest context, ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la posibila savarsire de catre Sorin Lazar a infractiunii de conflict de interese - prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei - si a dispus initierea demersurilor in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Recent, Agentia Nationala de Integritate a mai sesizat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si cu privire la savarsirea de catre 13 deputati a infractiunii de conflict de interese.

Beneficiul patrimonial total, obtinut de rudele celor 13 deputati in urma angajarii prin nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese, este de 495.549 lei (aproximativ 117.186 euro).

Sursa: Mediafax

Nicusor Dragan, director general adjunct la ANAF, este acuzat de ANI de spalare de bani
ANI: Sindicalistul Marius Petcu nu poate justifica peste 700.000 de euro din avere
ANI cere anchetarea deputatilor Ioan Cindrea si Karoly Kerekes pentru angajarea ilegala a rudelor
VIDEO PROTVPLUS.RO