Inselatoria cu lozuri in plic, in care marele premiu e o Dacia Logan. Un barbat a cheltuit pe ele banii de inmormantare

Ultima actualizare: 26-08-2016 06:58

Aveti grija daca vreti sa jucati la loz in plic. In Capitala au aparut escroci care incearca sa vanda lozuri false, cu masini drept premiu. Ca sa aiba mai multa credibilitate acesti indivizi incearca sa plaseze lozurile false in preajma agentiilor Loto.

Cativa pagubiti s-au lasat dusi de nas si au dat banii, iar cand si-au dat seama ca i-au pierdut au mers la politie.

Angajata Loto: "Au existat si perioade cu lozuri false, venite la noi in agentie, in care pe partea de sus era inscriptionat Dacia Logan. Nu se vedea ca este aplicat, dar asemenea castiguri nu exista in lozurile Loteriei Romane."

Asadar, daca vreti sa cumparati un loz in plic este bine sa stiti ca cel original ofera doar bani. Orice alt premiu este un fals. Ca sa fiti siguri ca aveti un tichet bun, cumparati-l direct de la o agentie. Altfel patiti ca unul dintre pagubiti, care a fost convins pe strada sa isi dea banii stransi pentru inmormantare - 6 mii de lei - in schimbul unui loz in plic aparent castigator.

Falsificatorii actioneaza in apropierea agentiilor Loto si abordeaza de obicei persoane in varsta. Le spun ca au nevoie urgenta de bani, iar in schimb pot oferi un loz in plic al carui premiu este o masina.

Loteria Romana avertizeaza ca exista si indivizi care pretind ca sunt angajati ai institutiei si prezinta legitimatii false: "Au fost si situatii in care indivizii pretindeau ca sunt angajati ai Loteriei Romane, prezentand legitimatii false."

Victimele au depus plangeri la politie.

Bogdan Ghebaur, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei: "Persoanele care savarsesc astfel de fapte sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, fapta prevazuta cu inchisoarea de la unu la cinci ani. Din cele noua sesizari pe care le avem, in patru dintre cazuri au fost identificati suspectii si urmeaza sa fie dispuse masuri legale impotriva acestora."

Zeci de batrani au fost pacaliti anul trecut prin aceasta metoda, iar in ultima perioada, avertizeaza Loteria Romana, suspectii au inceput sa insele, iar oamenii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO