Infotrafic: Trafic închis pe A2 din cauza ploii înghețate. Starea drumurilor

a2

Infotrafic, centru specializat al Poliţiei Române, informează că, din cauza precipitațiilor, pe mai multe drumuri din țară se circulă în condiții de iarnă.

UPDATE 23:00 Circulaţia rutieră pe Autostrada A2, oprită duminică după-amiază între Bucureşti şi Feteşti din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată, a fost redeschisă de la ora 23.00.

UPDATE 16:40 Circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule este închisă duminică, începând cu ora 15:30, pe DN 22B, între Buzău şi Şendreni, din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Circulaţia rutieră pe acest sector de drum a fost închisă anterior între localităţile Vizireni - Şendreni.

UPDATE 16:30 Circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Bucureşti şi Feteşti, este închisă duminică, începând cu ora 16:00, pe ambele sensuri, din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citește și
munte
Pârtiile din Poiana Brașov, pline de turiști. Vreme perfectă pentru sporturile de iarnă
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, instalându-se spontan şi afectând semnificativ siguranţa circulaţiei rutiere, avertizează CNAIR, care recomandă ruta ocolitoare: Bucureşti - DN 3 - Fundulea - DN 3 - Lehliu - DN 3A - Drajna - DN 3A - Feteşti.

UPATE 15:45 Circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule este închisă duminică, începând cu ora 15:00, pe următoarele sectoare de drumuri naţionale: DN 21 (Brăila - Drajna), DN 21A (Bărăganu - Ţăndărei), DN 2B (Brăila - Galaţi) şi DN 22B (Vizireni - Şendreni), din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, instalându-se spontan şi afectând semnificativ siguranţa circulaţiei rutiere, avertizează CNAIR.

UPDATE 15:30 Un autoturism s-a răsturnat, iar un altul a derapat duminică din cauza carosabilului acoperit de polei pe DN 2 Buzău-Galaţi la ieşirea din municipiul Buzău.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, din primele informaţii la faţa locului s-a deplasat o Ambulanţă pentru a acorda îngrijiri, dar nu a fost nevoie de intervenţia personalul medical, fiind vorba doar de pagube materiale.

UPDATE 15:15 Circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Bucureşti şi Drajna, este închisă duminică, începând cu ora 15:00, pe ambele sensuri, din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, instalându-se spontan şi afectând semnificativ siguranţa circulaţiei rutiere, avertizează CNAIR, care recomandă ruta ocolitoare: Bucureşti - DN3 - Fundulea - DN 3 - Lehliu - DN 3A - Drajna.

UPDATE 14:48 Fenomenul meteorologic de ploaie îngheţată împiedică în prezent decolarea avioanelor de pe aeroportul Henri Coandă şi nu se ştie cât va dura această situaţie, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

”În prezent, nu se decolează. S-a dat cu material degivrant, suprafaţa de mişcare a aeroportului şi căile de acces sunt funcţionale. Nu se ştie cât va dura această situaţie”, au explicat reprezentanţii CNAB.

UPDATE 14:00 Circulația rutieră a fost restricţionată pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea și Drajna (km 36+000 – km 105+000) pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie înghețată care generează apariția spontană a poleiului.

Rută ocolitoare: Fundulea - DN 3 - Lehliu - DN 3A - Drajna.

UPDATE 13:30 Circulaţia rutieră a fost închisă pe Autostrada A2 din cauza fenomenului de ploaie îngheţată.

Conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), începând cu ora 13:15 se închide circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea şi Drajna (km 36+000 – km 105+000), pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată, care generează apariţia spontană a poleiului şi afectează puternic siguranţa circulaţiei rutiere..

Şoferii au la dispoziţie ruta ocolitoare Fundulea - DN 3 - Lehliu - DN 3A - Drajna.

UPDATE 13:00 În judeţul Vrancea, pe DN2 Buzău - Vrancea, traficul este blocat, la kilometrul 154, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri şi două autoturisme.Trei persoane au fost rănite uşor.

Se estimează ca în aproximativ o oră traficul să fie reluat.

UPDATE 12:00 Pe autostrada A2 Bucureşti – Cernavodă plouă. Din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud există riscul apariţiei poleiului.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor neechipate cu anvelopele de iarnă, fără a face referire la vreo dată calendaristică, atât timp cât drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. 

UPDATE 11:15 În judeţul Maramureş, pe DN18 Borşa- Limita cu judeţul Suceava, traficul este blocat, la kilometrul 155, din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil.

Se estimează ca în aproximativ o oră traficul să fie reluat.

UPDATE 9:30  Circulaţia pe toate drumurile naţionale şi judeţene din Botoşani se desfăşoară, duminică dimineaţa, în condiţii de iarnă, pe fondul precipitaţiilor abundente sub formă de zăpadă căzute în ultimele 12 ore.

Potrivit directorului Secţiei Drumuri Naţionale (SDN), Viorel Zacreţchi, acţiunile de deszăpezire sunt îngreunate atât de ninsorile care continuă să afecteze judeţul, cât şi de vântul puternic, care viscoleşte zăpada.

SDN acţionează cu 22 de utilaje de deszăpezire.

La rândul său, directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Cătălin Gheorghian, susţine că pe drumurile naţionale intervin 21 de utilaje de deszăpezire.

Judeţul Botoşani se află sub Cod galben de ninsori, vânt şi temperaturi scăzute.

UPDATE 8:55 În judeţul Covana, pe DN11Tîrgu Secuiec - Oneşti, se circulă îngreunat din cauza poleiului. Din această cauză în zona kilometrilor 45, 61 şi 62 au avut loc mai multe accidente soldate cu vătămări corporale şi cu pagube materiale.

Situația traficului la ora 6:30

Circulaţia rutieră:

Nu sunt înregistrate drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile, însă aceasta se desfăşoară cu dificultate pe următoarele artere:

- Judeţul Bacău - DN 12B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, este afectat pe o lungime de 50 m, din cauza fisurilor majore de pe partea carosabilă (diferenţă de nivel de 20-25 cm), în urma infiltrării apei. Circulaţia se realizează alternativ, pe un singur fir.

- Judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Braşov, la kilometrul 26+800 de metri, din pricina surpării suprafeţei carosabile în urma unei alunecări de teren. Se circulă pe un fir, alternativ, pe sensul de mers Braşov către Buzău, existând semnalizare prin indicatoare şi balize.

- Judeţul Vâlcea - pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134, s-a produs o alunecare de teren, iar circulaţia se desfăşoară alternativ, pe un sens.

-în judeţul Iaşi pe DN28 A Tîrgu Frumos –Paşcani, pe raza localităţii Costeşti(km 0-23)din cauza zăpezii se circulă cu restricţie de 7,5 tone.

În judeţul Vaslui, pe DN24 Vaslui –Iaşi, se circulă îngreunat din cauza poleiului pe raza comunei Codăeşti. Se acţionează cu material antiderapant şi pănă la această oră nu au fost accidente.

În ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile judeţene, situaţia se prezintă astfel:

- Judeţul Alba, pe DJ 142L Mihalţ - Peţelca, aceasta este oprită ca urmare a inundării drumului în zona localităţii Zarieş.

- Judeţul Braşov - DJ 131P este închis circulației rutiere între localităţile Șercaia și Hălmeag, din cauza apei acumulate pe carosabil şi DJ 104K este de asemenea închis între localităţile Comăna de Jos și Crihalma, ca urmare a afectării structurii de rezistență a podului ce face legătura între cele două sate.

- Judeţul Covasna - DJ 131, între Baraolt şi Căpeni, traficul se desfășoară pe un singur fir, alternativ, din cauza surpării asfaltului pe o suprafață de 10 m şi DJ 131B, în zona podului ce leagă localitățile Augustin de Racoșul de Sus, carosabilul este inundat pe o lungime de 1,5 km, traficul fiind blocat.

- Judeţul Vaslui - DJ 244E este închis pe raza localităţii Gugești, din cauza apei acumulate pe carosabil.

- Judeţul Vrancea - traficul pe DJ 205L este oprit la kilometrul 0+50 m, la intrarea în comuna Vrâncioaia dinspre Prisaca, din cauza surpării carosabilului pe aproximativ 40 de metri, pe o bandă de circulație.

Circulaţia feroviară:

- în judeţul Dâmboviţa, aceasta este oprită pe secţia de cale ferată 904, între staţiile Fieni şi Pietroşiţa, ca urmare a alunecării terasamentului la kilometrul 65+150 de metri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
România, lovită de un nou val de frig și ninsori. Zăpadă de 15 cm în Botoșani
România, lovită de un nou val de frig și ninsori. Zăpadă de 15 cm în Botoșani

S-au întors frigul şi ninsorile. Temperaturile au scăzut dramatic în 24 de ore, iar la Suceava şi Botoşani s-a aşternut din nou zăpadă şi au fost şi probleme în trafic.

Pârtiile din Poiana Brașov, pline de turiști. Vreme perfectă pentru sporturile de iarnă
Pârtiile din Poiana Brașov, pline de turiști. Vreme perfectă pentru sporturile de iarnă

Cine a vrut să scape în acest sfârşit de săptămână de aglomeraţia oraşelor a mers la munte. Chiar dacă în ultimele zile vremea a fost caldă, zăpada a rezistat şi în Poiana Braşov, de pildă, s-a schiat pe toate pârtiile.

Recomandări
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.