Individul care a violat o copilă în Galaţi, o adevărată bestie. Judecătorii l-au lăsat însă liber


Ultimul update: Miercuri 13 Martie 2019 17:50
Data publicarii: Miercuri 13 Martie 2019 12:35
Categorie: Stiri actuale

Este revoltător! Recursul compensatoriu a stat la baza eliberării din închisoare a violatorului în serie, un individ de 39 de ani care a pus pe jar autorităţile din Galaţi şi Brăila.

În cursul dimineţii el a violat o fetiţă de 10 ani în scara unui bloc din Galaţi, apoi, în jurul prânzului a fost văzut pe faleza din Brăila în timp ce întreţinea raporturi intime cu un tânăr.

Poliţiştii l-au reţinut şi, marti seara, bărbatul fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Istoricul sau penal numără nu mai puţin de 13 agresiuni de natură sexuală, pe lângă furturi şi tâlharii. Însă un judecător a hotărât că acest individ poate să se întoarcă, în liberate, printre oameni.

Alexandru Georgel Cristian a fost escortat de poliţişti până în sala de judecată, unde magistraţii au apreciat că reprezintă un pericol public. Când a fost eliberat înainte de termen, anul trecut, autorităţile consideraseră însă că individul se poate întoarce în societate.

Poliţiştii l-au audiat şi au ajuns la concluzia că, deşi afirma că regretă ceea ce a făcut, bărbatul pare să nu simtă nicio emoţie.

La doar câteva ore după ce a violat-o pe fetiţa de 10 ani, în Galaţi, bărbatul a fost văzut la Brăila. Venise de la Tulcea, unde lucra la o stână, să îşi înnoiască documentele de identitate. Pe faleză, trecătorii l-au văzut în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu un tânăr.

Individul este o adevărată bestie, care şi-a petrecut toată viaţa în închisoare. Cu toate că are la activ furturi, tâlharii, violuri, agresiuni sexuale sub forme deviante, el a beneficiat de clemenţa sistemului de justiţie.

O expertiză psihiatrică făcută de specialiştii din Brăila, în cazul unor agresiuni sexuale la care a supus mai multe minore cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, în 2015, a stabilit că individul are devieri comportamentale grave, având "întârziere psihică şi vid emoţional".

A început în 1997 cu furturi, pentru care a primit o pedeapsă cu suspendare. În 2002 poliţiştii au descoperit că acesta urmărea şi supunea la perversiuni sexuale copile care se plimbau pe Faleza Dunării din Brăila, printre acestea numărându-se şi eleve de la un liceu din oraş.

În februarie 2013 a intrat în curtea unei creşe şi a violat-o pe o angajată sub ameninţarea unui cuţit. Câteva luni mai târziu, individul a atacat mai multe minore, cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, în incinta unor unităţi de învăţământ.

Bărbatul este cunoscuit şi pentru faptul că acosta femei pe stradă şi încerca să le abuzeze. În 2015, individul a fost condamnat la o pedepasa de 8 ani şi jumătate, dar judecătorii din Brăila au admis eliberarea lui condiţionată, în baza recursului compensatoriu, în decembrie 2018.

Acum, el este acuzat că a violat o copilă de zece ani din Galaţi, iar pentru agresiunea din Brăila are încă un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri. Bărbatul a fost reţinut pentru 30 de zile.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO