Judecatoare pe bani grei. Cum vindea Veronica Cirstoiu sentinte pe milioane de euro

12-08-2013 18:21


Increngaturi de milioane de euro cu magistrati si avocati care aveau un pret pentru orice sentinta. Astfel poate fi descrisa filiera din care facea parte si judecatoarea Veronica Cirstoiu, arestata de colegi pentru trafic de influenta si luare de mita.

Cea mai scumpa dintre tranzactii ramane pana acum anularea condamnarii lui Dinel Staicu.

Avocata lui Dinel Staicu, Ileana Radulescu, a devenit martorul cheie al procurorilor DNA in investigatiile care au demascat-o pe Veronica Cirstoiu. Cercetata la un moment dat chiar in stare de arest pentru coruperea judecatoarelor Viorica Dinu si Antoanela Costache, Radulescu a dat cartile pe fata si le-a povestit anchetatorilor cum a ajuns sa cumpere nevinovatia lui Dinel Staicu, devenit Nutu.

Negocierile dintre judectoarea Veronica Cirstoiu si avocata lui Dinel Staicu pe tema anularii condamnarii la 7 ani de inchisoare s-au purtat chiar in sala de judecata, unde de fata cu colegii din complet, dar si zeci de avocati si inculpati, magistratul facea semnul prin care dadea de inteles ca intra in povestea ce a avut ca pret de pornire suma de doua milioane si jumatate de euro.

Si s-a negociat dur, pentru ca ultimul pret stabilit de trimisii fostului patron al Universitatii Craiova, intre care si fratele sau, a fost de 1.250.000 euro. Atat ar fi strans omul de afaceri pentru a scapa de faimoasa sentinta definitiva. Iar rolul Veronicai Cirstoiu pare sa fi fost esential intr-un complet de trei.

Judectoarea se considera cu experienta si visa ca in curand va ajunge la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu a stiut nicio clipa ca este filata, interceptata si ascultata chiar la Curtea de Apel. Asa au ajuns procurorii sa stabileasca faptul ca a primit pentru sentinte 650.000 de euro.

Veronica Cirstoiu era atat de ahtiata dupa bani incat nu mai conta cine si cum ii propune sa vanda sentinte. Cu un investigator al DNA sub acoperire, de pilda, a batut palma pentru 100.000 de euro, in incinta unui coafor din centrul Capitalei.

Ba chiar si-a amestecat si fiul in afacerile ei murdare. Florin Cergan a fost prins in flagrant in timp ce lua de la o avocata intermediara 50.000 de euro. Amandoi sunt arestati acum pentru coruptie. Iar colegii de instanta nu au stat deloc pe ganduri cand au emis mandatele de arestare.

Caracterul organizat al activitatii infractionale - se arata in motivarea data publicitatii - functia detinuta de care s-a folosit, respectiv de magistrat, valoarea sumelor de bani urmarita a fi obtinuta in mod nelegal - sunt de natura a crea in opinia publica un sentiment de insecuritate, credinta ca justitia, cei care concureaza la infaptuirea ei, nu actioneaza indeajuns impotriva infractionalitatii. (Sursa: Curtea de Apel Bucuresti)

Chiar daca nu a schitat niciun cuvant impotriva acuzatiilor si a dovezilor stranse de acuzatori, judecatoarea spera sa fi eliberata din arestul politiei.

VIDEO PROTVPLUS.RO