Incidente cauzate de viscol. 150 de persoane salvate după ce au rămas blocate în mașini

×
Codul embed a fost copiat

Iarna s-a întors în forţă în sud-estul ţării. Vântul a împins zăpada pe şosele, astfel că avem mai multe drumuri închise, iar pe altele se circulă în coloană.

Zeci de tiruri se poticnesc în zonele cu serpentine, iar poliţia a oprit traficul în mai multe locuri, inclusiv pe A2, pentru că utilajele de deszăpezire să poată interveni.

Cronologia evenimentelor live-text

UPDATE 13:00 Efectivele MAI și autoritățile locale au acționat în sprijinul populației din 20 de județe unde au fost înregistrate efecte ale fenomenelor meteo severe, intervenindu-se pentru deblocarea a aproximativ 150 de persoane care au rămas blocate în autoturisme.

În județul Ilfov, pe DN4 în zona loc. Popești-Leordeni spre București, 50 autoturisme nu mai pot înainta din cauza zăpezii. Se intervine cu utilaje de deszăpezire de la autoritățile locale. Printre persoanele rămase blocate se află și o femeie însărcinată, care prezintă iminență de naștere și care a fost preluată de un echipaj medical pentru a fi transportată la spital. 

Citește și
vremea
ANM a restrâns codul portocaliu de ninsoare și viscol la Capitală și 10 județe. Vânt de 70 km/h în Sud
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

De asemenea, pompierii de la București-Ilfov au acționat pentru deblocarea din zăpadă a unei ambulanțe private, care transporta un pacient cu dializă. În Olt, forțele ISU cu o autofreză acordă sprijin unui echipaj de ambulanță, care se deplasează pentru preluarea unui copil în vârstă de 1 an cu probleme medicale din loc. Spineni. Pacientul va fi transportat la UPU Slatina.

În județul Ialomița, 5 autovehicule cu 10 persoane, printre care un copil, au rămas blocate din cauza zăpezii între loc. Fierbinți și Maia pe DJ101B. Se acționează pentru deblocare. 

Mai multe autovehicule, printre care 10 autoturisme, o dubiță și un utilaj de deszăpezire au rămas înzăpezite în segmente de drum din județul Prahova. Pentru deblocare, au intervenit autoritățile locale.

UPDATE 11:40 20 de autoturisme sunt blocate pe DN 4 Bucureşti - Frumuşani, în unul dintre ele aflându-se o gravidă, a anunţat, vineri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISUBIF).

De asemenea, pe aceeaşi secţiune de drum, un microbuz este în căzut în şanţ, fără persoane rănite. La faţa locului au fost trimise două echipaje SMURD, o autospecială de stingere, o autospecială pentru victime multiple şi a fost solicitat sprijin din partea Rescue 4x4, un serviciu de salvare şi recuperare a vehiculelor imobilizate, oferit gratuit de Asociaţia Salvatorilor Voluntari 4x4.

UPDATE 10:40 O ambulanţă a Serviciului Bucureşti - Ilfov a rămas înzăpezită, vineri dimineaţă, în Bragadiru, pe strada Toamnei, echipa medicală fiind nevoită să se deplaseze pe jos aproximativ un kilometru până la o pacientă în vârstă.

UPDATE 10:30 Un autoturism în care se află trei persoane este blocat pe DJ 221A, între localităţile Viziru şi Bordei Verde, acţionându-se pentru scoaterea maşinii din zăpadă, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian. Traficul rutier este blocat pe DJ 21 Bărăganu-Ţăndărei şi pe DJ211 B Bărăganu - Victoria - Mihai Bravu din cauza depunerilor de zăpadă, iar pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă.

UPDATE 10:00 Un microbuz s-a răsturnat în localitatea Brătești, DN71, Dâmbovița. Jandarmii din Batalionul 3 din cadrul Jandarmeriei Capitalei au acționat pentru acordarea de sprijin."Chiar în acest moment, jandarmii din Batalionul 3 din cadrul Jandarmeriei Capitalei acţionează pentru acordarea de sprijin în cazul unui microbuz răsturnat pe raza localitatea Brăteşti , DN 71. Jandarmii bucureşteni se întorceau de la Centrul de Pregătire Ochiuri din judeţul Dâmboviţa", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

UPDATE 09:30 Traficul rutier este blocat, pe un sens de mers al DN 1, în zona Lilieşti, din cauza unei tamponări în lanţ în care a fost implicată şi o ambulanţă SMURD. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în eveniment au fost implicate cinci autovehicule, între care o ambulanţă SMURD.

Un autocamion cu remorcă a derapat, aflându-se pe marginea drumului, iar ambulanţa a oprit să vadă dacă sunt răniţi, moment în care alte patru autovehicule care circulau în spatele ei au intrat în coliziune cu aceasta, informează sursa citată. În urma evenimentului, traficul rutier pe sensul de coborâre spre Bucureşti al DN 1 este blocat. Potrivit Centrului Infotrafic, tot pe DN 1 la kilometrul 76, în aceeaşi localitate, a avut loc un al doilea accident rutier, în care au fost implicate două autocamioane, evenimentul petrecându-se pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de iarnă.

UPDATE 09:00 În Reghin, un autocar cu 31 de copii și 6 adulți a derapat în afara părții carosabile.

Pentru recuperarea ocupanților, la faţa locului au fost trimise 2 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, o descarcerare și o ambulanţă a Serviciului Județean de Ambulanţă.

Copiii au fost preluaţi de 2 microbuze şi cazaţi la şcoala din localitate. Nu au probleme medicale.



UPDATE 08:00
Echipajul de la ISU Timiş a intervenit în sprijinul pompierilor mehedințeni pentru recuperarea, în siguranţă, a  6 persoane rămase blocate din cauza zăpezii în două autoturisme.

Sursa foto: ISU

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Infotrafic. Starea drumurilor: circulație oprită pe 4 drumuri naționale, restricționată pe alte 6
Infotrafic. Starea drumurilor: circulație oprită pe 4 drumuri naționale, restricționată pe alte 6

Din cauza condițiilor nefavorabile, traficul se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile din zonele aflate sub incidența codurilor de vreme rea.

ANM a restrâns codul portocaliu de ninsoare și viscol la Capitală și 10 județe. Vânt de 70 km/h în Sud
ANM a restrâns codul portocaliu de ninsoare și viscol la Capitală și 10 județe. Vânt de 70 km/h în Sud

ANM a restrâns codul portocaliu de ninsoare și viscol. Astfel, avertizarea rămâne valabilă pentru Capitală și 10 județe. Potrivit informării anterioare, Bucureștiul și 14 județe erau afectate.

Recomandări
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”

Klaus Iohannis a declarat marţi, întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu unul de linie, motivând că a venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, „în interesul României”.

Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.