Incident violent la Spitalul de Urgenta din Galati. Ce i-a facut un pacient unei asistente care ii acorda primul ajutor

Ultima actualizare: 13-04-2017 07:21

Incident violent la Spitalul de Urgenta din Galati, unde un pacient de 77 de ani a facut scandal si a lovit cu pumnul o asistenta care ii acorda primul ajutor.

Medicii au sunat la 112 si au cerut sprijinul fortelor de interventie. Barbatul nu a putut fi linistit decat cu jandarmii, care l-au si amendat.

Barbatul de 77 de ani, aflat in stare de ebrietate, fusese luat de un echipaj de ambulanta de pe marginea strazii. Pana sa ajunga la spital, s-a comportat absolut normal, insa la vederea cadrelor medicale a inceput scandalul. Le-a jignit pe asistente si chiar a lovit-o pe una dintre ele peste fata.

Angel Trifan, medic coordonator UPU: "In momentul in care s-a incercat sa ii acordam asistenta medicala de urgenta si sa-i luam si o glicemie - pacientul urmand ulterior sa efectueze niste radiografii, a devenit recalcitrant si violent, lovind peste fata cu pumnul, sau cu mana, pe una dintre colegele noastre asistente. Am solicitat prin 112 un echipaj."

Din dispeceratul 112, un echipaj de jandarmi a fost directionat catre Spitalul de Urgenta pentru a-l potoli pe batran.

Catalin Badin, Inspectoratul de Jandarmi Galati: "Colegii mei au ajuns la fata locului, au aplanat conflictul si, in final, l-au sanctionat pe barbatul in cauza cu amenda in valoare de o mie de lei."

Asistenta agresata a primit primele ingrijiri de la colegele ei si se reface la domiciliu. Cazul de la Galati vine dupa o serie intreaga de agresiuni petrecute in spitale. Numai saptamana trecuta, la Spitalul Marie Curie, din Capitala, un medic a fost batut de tatal unui copil, iar la Bagdasar Arseni, tot in Bucuresti, un pacient a atacat cu un cutit colegii de salon si cadrele medicale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO