Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Școlile afișează, miercuri, locurile disponibile

Dată publicare: 17-03-2021 13:43
Dată actualizare: 17-03-2021 19:52


Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Ș...
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Ș...

Încep înscrierile pentru clasa zero. Miercuri, părinții din toată țara vor afla câte clase pregătitoare vor exista, din toamnă, în fiecare unitate de învățământ. Cererile de înscriere se depun însă abia la sfârșitul lunii.

Miercuri, inspectoratele școlare din toată țara afișează planul de școlarizare, pentru ca părinții să știe câte clase pregătitoare vor fi disponibile din toamnă.

În Capitală sunt propuse de către Ministerul Educației 592 de clase la stat, 20 la învățământul special și 96 la privat. Așadar, sunt așteptați să se înscrie puțin peste 28.000 de elevi. Numărul de clase poate fi suplimentat.

Cererile pentru înscrierea în clasa zero se vor depunde în perioada 29 martie - 28 aprilie. Părinții pot face acest lucru atât online, cât și în persoană.

Înainte de acest pas, copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2021 și care nu au frecventat gradinița sau care s-au întors din străinătate vor susține o evaluare. Aceasta, la fel, se poate organiza față în față sau online pentru copiii care nu pot participa fizic din motive obiective.

Într-un final, pe 20 mai se va afișa în unitățile de nvățământ lista candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase. A doua etapă de înscriere în învățământul primar începe pe 21 mai.


VIDEO PROTVPLUS.RO